Mejeriforeningen vogter over mælken og har meldt Naturli’ Foods’ dairy free Almond Caffé Latte (iskaffe lavet på mandel) til Fødevarestyrelsen for at bruge ordet ’latte’.

Mejeriforeningen vogter over mælken og har meldt Naturli’ Foods’ dairy free Almond Caffé Latte (iskaffe lavet på mandel) til Fødevarestyrelsen for at bruge ordet ’latte’.
Henrik Lund, direktør i Naturli Foods, trækker på smilebåndet – men ikke i yveret over en anmeldelse fra Mejeriforeningen om brugen af ordet ’latte’ i en iskaffe.

Naturli’ Foods – som udelukkende laver 100 pct. plantebaserede fødevarer - vil på ingen måde forbindes med mælk! Derfor trækker Naturli’ Foods produktet af hylderne.

”Tak til forbrugernes vagthund nr. 1, Mejeriforeningen, som har meldt Naturli’ Foods til Fødevarestyrelsen for at bruge ordet ’latte’ i vores dairy free Almond Caffé Latte. Jeg vil gerne slå fast, at produktet IKKE indeholder mælk, og at produktet ALDIG har været i berøring med ’yversekret, som er fremkommet af en eller flere malkninger fra enten ko, får, ged eller andre pattedyr’, som er Mejeriforeningens beskrivelse af mælk,” siger Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods. Han trækker lidt på smilebåndet over anmeldelsen, men altså absolut ikke i yveret!

”Nu ved vi da præcist, hvad yversekret er, og det vil vi ikke have noget at gøre med. Naturli’ Foods laver udelukkende 100 pct. plantebaserede produkter, så tak til Mejeriforeningen for at have helt styr på definitionen og lære os den. Vi siger derfor tak for opmærksomheden og trækker produktet af hylderne, da vi ikke skal risikere, at nogen kunne tro, at der var mælk i vores produkt,” siger Henrik Lund.

Han fjerner derfor med glæde produktet, inden der kommer en afgørelse. Også selv om der alle steder på drikken står, at der er tale om et 100 pct. plantebaseret produkt, som er fri for mejeriprodukter. I øvrigt har Naturli’ Foods slet ikke modtaget en anmeldelse, men Henrik Lund stoler da på, at den nok er på vej.

Blot beklager Henrik Lund, at der kan være forbrugere, der kommer til at savne deres iskaffe – uden mælk, når de er på farten. Naturli’ Foods’ dairy free Almond Caffé Latte er nemlig det bedst sælgende plantebaserede produkt i kategorien. I løbet af et halvt år har det taget 7 pct. af markedet. Henrik Lund lover dog, at der nok skal komme en værdig afløser på hylderne – uden ordet ’latte’.

Han opfordrer samtidig alle cafegæster til at tænke sig godt om, når de bestiller en caffe latte i fremtiden med fx havre- eller mandeldrik.

”Hvis man skal tro Mejeriforeningen, så må man jo slet ikke bede om en caffe latte med mandeldrik, da koen jo er holdt uden for dén kop kaffe. Måske kigger Mejeriforeningen med over skulderen på cafeerne – de er jo forbrugernes vogter. For en sikkerheds skyld, så kig dig lige omkring, når du bestiller og sig ’Jeg vil gerne bede om en caffe BIP med mandeldrik’. Så er man på den sikre side,” siger Henrik Lund med et bredt smil.

Han ser nu frem til en afgørelse og håber på en mild straf.

Flere nyheder

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Fotograf Søren Solkær, der har sat sit navn under berømte portrætter af blandt andre Björk og David Lynch, hyl... Læs mere!

Hver 5. studerende er dårligere stillet til eksamen. De kæmper nemlig ikke blot med pensum, men også med polle... Læs mere!

Finanskrisen har sat sine spor på danskernes forbrugsadfærd. Selvom forbruget er ved at stige igen, er det end... Læs mere!

Rema 1000 har for 12. år i træk tocifret vækst i salget af økologiske fødevarer. Nye øko-varianter og et brede... Læs mere!

Siden 2015 har danskerne indsamlet plastiklåg fra Arlas mælkekartoner, så de kan genanvendes til gavn for milj... Læs mere!

Det er med hele ti løbsdatoer i ni byer, når femina Kvindeløb i maj og juni i år fejrer 20-års jubilæum, hvor ... Læs mere!

400.000 danskere lider af helårsalergi, som ubehandlet kan udvikle sig til astma. Her i den kolde tid risikere... Læs mere!

Nogle af landets mest profilerede kokke samles i år på Als for at deltage i kokkekonkurrencen Årets Vildtret. ... Læs mere!