Gæk, gæk, gæk - mit navn er kodet væk… lav seje binære gækkebreve i påskeferien på Danmarks Tekniske Museum.

Gæk, gæk, gæk - mit navn er kodet væk… lav seje binære gækkebreve i påskeferien på Danmarks Tekniske Museum.
Museet har åbent alle dage fra kl. 10 til 17 - der er åbnet begge mandage i påskeferien.

Påskeferie for hele familien på Danmarks Tekniske Museum. Du kan lave skægge binære gækkebreve med finurlige vintergækker, få nostalgien pirret i 60’er stuen eller dykke ned i smartphonens univers – og husk at hils på robotterne, der selvfølgelig ikke holder ferie.

Hver dag i påskeferien er der gang i museets påskeværksted, hvor du kan lave seje gækkebreve og skrive dit navn som en hemmelig kode med binære tal. Så medmindre at modtageren er lidt af et tal-geni, så er der sikkerhed for et påskeæg til afsenderen. Du kan også dekorere dit tekniske gækkebrev med sjove vintergækker af piberensere, eller lave flotte påskeæg af perler, lige til at hænge op derhjemme.

Det er også muligt at opleve en række af museets robotter, møde C-3PO og R2D2´s fætter og se vores flotte Terminator og West World robotter. Og så kan du selv både prøve at klappe en dinosaur og programmere en OZObot ved hjælp af farvekoder.

Gå på nostalgijagt i udstillingerne

I museets udstillinger er der nostalgi for næsten alle generationer. I ”Hjem, kære hjem” får du et morsomt gensyn med mange af de ting, der engang var uundværlige hjælpemidler, men siden endte på pulterkammeret. Se sjove gamle reklamefilm, gå på opdagelse i det topmoderne køkken fra 1962, og giv fødderne et tiltrængt hvil i 60’er-stuen.

Kan du huske dit første fjernsyn eller din første mobiltelefon? I udstillingen ”Smartphonemania” er der stor sandsynlighed for også at finde lige netop din model. Udstillingen bruger smartphonen til at fortælle om de udviklingstrin og innovationer, som gennem genstande som telefoner, radioer, tv’er, computere og elektricitet har bragt os til smartphonen, som vi kender den i dag.

Praktisk information

Museet har åbent alle dage fra kl. 10 til 17 - bemærk at der er åbnet begge mandage i påskeferien.

Påskeværkstedet er fra lørdag den 24. marts til og med mandag den 2. april hver dag kl. 11-15:30.

Danmarks Tekniske Museum ligger ca. 40 minutters kørsel fra København. Af offentlig transport holder busserne 802 og 353 foran museet. Entré: Børn under 18 år er gratis, voksne 90 kr. og pensionister og studerende 80 kroner.

Flere nyheder

Det er med hele ti løbsdatoer i ni byer, når femina Kvindeløb i maj og juni i år fejrer 20-års jubilæum, hvor ... Læs mere!

Mejeriforeningen vogter over mælken og har meldt Naturli’ Foods’ dairy free Almond Caffé Latte (iskaffe lavet ... Læs mere!

Ny udstilling på Kunsten viser 150 værker fra perioden, hvor nordisk kunst eksploderede i et orgie af surreali... Læs mere!

400.000 danskere lider af helårsalergi, som ubehandlet kan udvikle sig til astma. Her i den kolde tid risikere... Læs mere!

Rødovre var den første kommune i landet, der indførte borgerdrevne forslag. Det var i første omgang en forsøgs... Læs mere!

Ny onlineplatform formidler privat børnepasning. Som noget nyt skal alle barnepiger være uddannet eller i gang... Læs mere!

At starte en kæmpe brand ville få en i klemme i langt de fleste jobs. Men hos Jack Daniel’s Distillery i Tenne... Læs mere!

Bikubenfonden skærper sit fokus på det sociale område. I dag udkommer fonden med et debatoplæg, der inviterer ... Læs mere!

Et samarbejde mellem en række kulturinstitutioner på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster skal booste interess... Læs mere!

”Far til fire i solen” er i fuld gang med optagelserne på Gran Canaria, og lørdag fik de besøg af Præsident An... Læs mere!