Nogle af landets mest profilerede kokke samles i år på Als for at deltage i kokkekonkurrencen Årets Vildtret. Også ukendte kokke dyster med.

Nogle af landets mest profilerede kokke samles i år på Als for at deltage i kokkekonkurrencen Årets Vildtret. Også ukendte kokke dyster med.
Sidste år fandt kokkekonkurrencen Årets Vildtret sted på Samsø. I år kommer konkurrencen til Als. Det er ottende gang kåringen finder sted. Foto: Søren Gammelmark

Både prisvindende og ukendte kokke mødes i weekenden den 3. til 4. november på Mommark Handelskostskole på Als for at deltage i kokkekonkurrencen Årets Vildtret. Det er ottende gang kåringen finder sted, og igen i år er finalisterne udvalgt via anonymiserede opskrifter på vildtretter fra kokke over hele landet. En proces, der er noget atypisk i forhold til andre kokkekonkurrencer, hvor dommerpanelet normalt kender deltagernes navne fra start. For at opskriften kvalificerer sig til at blive vurderet, skal den indeholde lokale råvarer og vildt, der er repræsentativt for området. I år er Als centrum for konkurrencen.

”Ved at udvælge finalisterne blindt sikrer vi, at det udelukkende er håndværket, vi vurderer, og så risikerer vi ikke at blive blændet af navnet på deltageren. Det giver større mulighed for, at nye navne kan være med og dermed måle sig mod de mere etablerede kokke. Sidste år så vi et højt niveau til konkurrencen på Samsø, og i år glæder jeg mig enormt til at se, hvordan Sønderjylland præsenteres på en vildt-tallerken”, siger Helle Brønnum Carlsen, madanmelder på White Guide, modtager af Det Danske Gastronomiske Akademis Hædersdiplom og bestyrelsesmedlem i foreningen Vildt Gastronomi.

Blandt finalisterne er kendte ansigter som Henrik Yde og Dak Wichangoen fra Michelin-restauranten Kiin Kiin samt Martin Peter Leth Sjunnesson, der til dagligt huserer på Falsled Kro.

Feltet af finalister indeholder også Nicola Franett fra Restaurant Brace i København, Mounir Carstensen fra Lego House i Billund, Martin Neumann og Eigil Bundsgaard fra Restaurant Uformel i København, Benjamin Theilmann Larsen fra Restaurant Babette i Vordingborg, Kasper Byrsing fra Restaurant Sletten i Humlebæk og Mikael Kopp fra Restaurant Musikkens Hus i Aalborg.

Foruden Helle Brønnum Carlsen består dommerpanelet til Årets Vildtret af kompetente fagpersoner i form af Francis Cardenau, der var den første til at hive to Michelin-stjerner til Danmark, Vivi Schou, restaurantchef på Restaurant Babette, som i 2017 vandt titlen som Årets Restaurant, Brian Mark Hansen, køkkenchef hos Michelin-restauranten Søllerød Kro, Patrik Jaros, præsident hos Bocuse d’Or Tyskland samt Thomas Laursen, leverandør af blandt andet vilde planter, bær, rødder og svampe til en række toprestauranter i Danmark.

Bag Årets Vildtret står foreningen Vildt Gastronomi og konkurrencen har rederiet Færgen, Destination Sønderjylland, Dansk Ø-ferie og Syddansk Vækstforums Kulturpulje som hovedsponsorer. Via Færgens bookingportal Dansk Ø-ferie er det muligt at booke pakkerejser til Als inklusive transport fra Fyn, ophold på Als og adgang til diverse aktiviteter i forbindelse med kokkekonkurrencen. Særligt er Destination Sønderjylland glad for, at kokkekonkurrencen i år kommer til Sønderjylland.

”Årets Vildret har de seneste år udviklet sig til en profileret konkurrence, der er med til at sætte ekstra fokus på vildt som en spændende og bæredygtig råvare. Derfor er jeg selvfølgelig glad for at konkurrencen i år kommer til Sønderjylland, og vi har allerede nu oplevet en stor interesse for konkurrencen og de øvrige aktiviteter, der planlægges i forbindelse med afviklingen af arrangementet”, siger Karsten Justesen, direktør i Destination Sønderjylland.

Flere nyheder

Mejeriforeningen vogter over mælken og har meldt Naturli’ Foods’ dairy free Almond Caffé Latte (iskaffe lavet ... Læs mere!

Ny udstilling på Kunsten viser 150 værker fra perioden, hvor nordisk kunst eksploderede i et orgie af surreali... Læs mere!

400.000 danskere lider af helårsalergi, som ubehandlet kan udvikle sig til astma. Her i den kolde tid risikere... Læs mere!

Ny onlineplatform formidler privat børnepasning. Som noget nyt skal alle barnepiger være uddannet eller i gang... Læs mere!

At starte en kæmpe brand ville få en i klemme i langt de fleste jobs. Men hos Jack Daniel’s Distillery i Tenne... Læs mere!

Bikubenfonden skærper sit fokus på det sociale område. I dag udkommer fonden med et debatoplæg, der inviterer ... Læs mere!

Gæk, gæk, gæk - mit navn er kodet væk… lav seje binære gækkebreve i påskeferien på Danmarks Tekniske Museum. Læs mere!

Et samarbejde mellem en række kulturinstitutioner på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster skal booste interess... Læs mere!

”Far til fire i solen” er i fuld gang med optagelserne på Gran Canaria, og lørdag fik de besøg af Præsident An... Læs mere!

Selv om Universe har lukket ned for vinteren, er der stor aktivitet. Der er nemlig fuld gang i byggeriet af en... Læs mere!