Det er ikke, fordi vi kimer Frøken Klokken ned til daglig, men når vi skifter til vinter- eller sommertid, så giver vi hende lige et kald. Det viser tal fra TDC Group.

Det er ikke, fordi vi kimer Frøken Klokken ned til daglig, men når vi skifter til vinter- eller sommertid, så giver vi hende lige et kald. Det viser tal fra TDC Group.
Det er ikke, fordi vi kimer Frøken Klokken ned til daglig, men når vi skifter til vinter- eller sommertid, så giver vi hende lige et kald. Det viser tal fra TDC Group.

I en hel almindelig måned får TDC’s ældste telefondame sjældent mere end 20-25.000 opkald, men da vi skiftede til vintertid sidste år, steg kaldene markant. Faktisk fik Frøken Klokken hele syv gange så mange kald søndag den 30. oktober 2016, hvor vi netop havde skiftet til vintertid, end på søndagen før.

”Rigtig mange danskere har en smart phone og den skifter automatisk til sommer- og vintertid. Der er dog også en del ældre telefoner, som man selv skal indstille, og selvfølgelig alle de andre ure, vi omgiver os med. Derfor er der er sikkert en del derude, der gerne lige vil tjekke, hvad klokken helt præcist er, når de vågner søndag morgen,” siger Jens Aaløse, koncerndirektør i TDC Group.

Natten mellem lørdag og søndag skifter vi igen til sommertid og får dermed lysere nætter, og Jens Aaløse forventer, at TDC Group, der driver Frøken Klokken, igen vil se en stigning i antallet af opkald til den gamle dame. Dog ikke så mange som der var før de digitale telefoner indtog vores hverdag.

”Jeg tror alle os, der ikke er vokset op med en mobiltelefon, kan huske, hvordan det var at komme en time for sent til en aftale, efter vi havde skiftet til sommer- eller vintertid. Den unge generation er nok knap så bevidste om den udfordring, da de er vant til, at uret på deres mobil altid stemmer,” siger Jens Aaløse.

Da Frøken Klokken var på sit højeste, var der omkring 20.000 opkald i døgnet. Nu om dage er det snarere, hvad Frøken Klokken får af opkald på en måned. Frøken Klokken har så få brugere, at den ikke giver overskud, men TDC Group holder gerne liv i damen.

”Frøken Klokken har meget få brugere, men samtidig koster hun os heller ikke store summer. Som Danmarks største teleselskab vil vi gerne være med til at holde et kulturklenodie som hende i live, og vi kan jo se på tallene, at der stadig er nogle, der tjekker op på klokken ved at give hende et kald, ”siger Jens Aaløse.

Hvem er Frøken Klokken?

Frøken Klokkens stemme tilhørte oprindeligt Anna Edith Sommer-Jensen (1918-2008), der i 1939 indspillede intet mindre end 8.640 klokkeslæt med timer, minutter og sekunder. Et sindrigt glaspladesystem holdt styr på de 8640 klokkeslæt.

I 1970 blev systemet og stemmen skiftet, så det nu var Marianne Germers tidløse stemme, der blev afspillet ved hjælp af en magnettromle og tolv tonehoveder. I 1993 blev tjenesten digitaliseret, men den dag i dag er det stadig Marianne Germer, der taler.

Du kan ringe til Frøken Klokken på 70 10 11 55.


Flere nyheder

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Fotograf Søren Solkær, der har sat sit navn under berømte portrætter af blandt andre Björk og David Lynch, hyl... Læs mere!

Netop offentliggjorte tal fra Nationalbanken viser, at danskernes indlån i bankerne lå på 921 mia. kr. i april... Læs mere!

Finanskrisen har sat sine spor på danskernes forbrugsadfærd. Selvom forbruget er ved at stige igen, er det end... Læs mere!

Rema 1000 har for 12. år i træk tocifret vækst i salget af økologiske fødevarer. Nye øko-varianter og et brede... Læs mere!

Siden 2015 har danskerne indsamlet plastiklåg fra Arlas mælkekartoner, så de kan genanvendes til gavn for milj... Læs mere!

Det er med hele ti løbsdatoer i ni byer, når femina Kvindeløb i maj og juni i år fejrer 20-års jubilæum, hvor ... Læs mere!

Ny udstilling på Kunsten viser 150 værker fra perioden, hvor nordisk kunst eksploderede i et orgie af surreali... Læs mere!