Finanskrisen har sat sine spor på danskernes forbrugsadfærd. Selvom forbruget er ved at stige igen, er det endnu ikke på højde med lønniveauet. Dette afspejler sig i antallet af inkassosager, som er faldet i løbet af de sidste tre år.

Finanskrisen har sat sine spor på danskernes forbrugsadfærd. Selvom forbruget er ved at stige igen, er det endnu ikke på højde med lønniveauet. Dette afspejler sig i antallet af inkassosager, som er faldet i løbet af de sidste tre år.
- Selvom der er gang i hjulene igen, ser vi generelt ikke samme forbrug som før finanskrisen. Danskerne udviser et forsigtigt forbrugsmønster, hvilket også resulterer i mindre mislighold, siger Jens Hjortflod, Adm. Direktør hos Intrum i Danmark.

Intrums nye rapport, Nordic Debt Collection Analysis, viser tydeligt den effekt som finanskrisen har haft på danskernes købs- og kreditadfærd. Danskernes økonomi blev ramt hårdt under den finansielle krise, hvilket fik mange til at sænke deres forbrug betydeligt. Selvom krisen ikke længere er over os, befinder købelysten sig stadig på et forholdsvist lavt niveau, hvilket resulterer i at forbruget for nuværende ikke vokser nær så hurtigt som lønniveauet. Dette betyder generelt en stigning i opsparing hos den enkelte.

Den mådeholdenhed der er i at forbruge og optage kredit, viser sine tydelige tegn i antallet af sager på det danske inkassomarked. I løbet af de sidste 3 år er der sket et fald i antallet af inkassosager, samt på det gennemsnitlige hovedstolsbeløb.

- Selvom der er gang i hjulene igen, ser vi generelt ikke samme forbrug som før finanskrisen. Danskerne udviser et forsigtigt forbrugsmønster, hvilket også resulterer i mindre mislighold, udtaler Jens Hjortflod, Adm. Direktør hos Intrum i Danmark.

Siden sidste halvdel af 2018, har der været en ganske lille stigning i antallet af inkassosager, men det er for tidligt at afgøre, hvorvidt dette er et vendepunkt for dansk økonomi. Et betydeligt opsving i inkassomarkedet vil sandsynligvis kræve et øget forbrug.

- Det lyder paradoksalt, men et stigende antal inkassosager kan være spæde tegn på et opsving i dansk økonomi, da et stigende antal sager, kan ses som et udtryk for øget købelyst hos forbrugerne, tilføjer Jens Hjortflod.


Flere nyheder

Der er mange faldgruber, når du dater på nettet, men hvis du bruger din sunde fornuft, kan du snildt styre ude... Læs mere!

Det svenske hard rock band Takida kommer til Pumpehuset på deres 20 års jubilæumsturné. Læs mere!

Ny undersøgelse viser, at både bilister og cyklister bryder færdselsreglerne ved skoler. Træn ruten til og fra... Læs mere!

Fotograf Søren Solkær, der har sat sit navn under berømte portrætter af blandt andre Björk og David Lynch, hyl... Læs mere!

Netop offentliggjorte tal fra Nationalbanken viser, at danskernes indlån i bankerne lå på 921 mia. kr. i april... Læs mere!

Rema 1000 har for 12. år i træk tocifret vækst i salget af økologiske fødevarer. Nye øko-varianter og et brede... Læs mere!

Siden 2015 har danskerne indsamlet plastiklåg fra Arlas mælkekartoner, så de kan genanvendes til gavn for milj... Læs mere!

Det er med hele ti løbsdatoer i ni byer, når femina Kvindeløb i maj og juni i år fejrer 20-års jubilæum, hvor ... Læs mere!

Ny udstilling på Kunsten viser 150 værker fra perioden, hvor nordisk kunst eksploderede i et orgie af surreali... Læs mere!

400.000 danskere lider af helårsalergi, som ubehandlet kan udvikle sig til astma. Her i den kolde tid risikere... Læs mere!