Et fingeraftryk er snart ikke nok til at låse din telefon op. Inden længe lancerer Huawei nemlig en helt speciel version af den nye Huawei P30 Pro, der vil have indbygget DNA-sikring. Den nye løsning betyder større sikkerhed, og så skal danskerne vænne sig til at åbne deres smartphone på en helt ny måde.

Et fingeraftryk er snart ikke nok til at låse din telefon op. Inden længe lancerer Huawei nemlig en helt speciel version af den nye Huawei P30 Pro, der vil have indbygget DNA-sikring. Den nye løsning betyder større sikkerhed, og så skal danskerne vænne sig til at åbne deres smartphone på en helt ny måde.
Den nye, DNA-sikrede version af P30 Pro forventes at komme i salg i slutningen af maj til en vejledende pris på DKK 9.999.

Denne artikel er bragt den 1. april :-)

De fleste af os har for længst vænnet os til at bruge fingeraftrykslæseren i smartphonen i stedet for det mere tidskrævende kodeord. Men nu kan en ny sikkerhedsløsning fra Huaweis ingeniører betyde, at danskerne igen skal vænne sig til en ny måde at låse deres telefoner op på. Til gengæld bliver sikkerheden hævet til et hidtil uset højt niveau:

"Fingeraftrykslæsning er i forvejen meget sikker. Men med den nye løsning i P30 Pro, der kombinerer fingeraftryk og DNA, når vi op på en sikkerhedsprocent tæt på 100. Det er aldrig set før, og det bekræfter os jo i, at det er innovation og nyskabelse, der rykker Huawei fremad," siger Marie Dam Feldborg, der er Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark.

Hun anerkender dog også, at DNA er en omkostningstung sikkerhedsløsning. Derfor bliver prisen på den DNA-sikrede version af Huawei P30 Pro også markant højere end prisen på den almindelige P30 Pro.

"Det er klart, at DNA-sikring er i den dyrere ende, når vi taler sikkerhedsløsninger. Men for nogle forbrugere vil den ekstra sikkerhed være pengene værd. Og så tror jeg også, at flere vil være nysgerrige på den her nye måde at låse telefonen op på," siger Marie Dam Feldborg.

Nem adgang med DNA-Unlock

Det nye sikkerhedssystem hedder DNA-Unlock. Når brugeren lægger sin finger på fingeraftrykslæseren, aktiveres en podningsanordning, der gemmer sig i det lille hul til selfiekameraet på forsiden af telefonen. Ved hjælp af et hurtigt slik fra brugeren kan smartphonen afgøre, om spyttets DNA matcher ejermandens, og er det tilfældet, låses skærmen op.

"Det er klart, at danskerne kommer til at bruge noget tid på at vænne sig til DNA-Unlock. Personligt er jeg dog ikke i tvivl om, at løsningen vil vinde indpas. Folk er jo i forvejen ikke blege for at snakke højt om deres privatliv i toget eller dele billeder, når de er på toilettet. Så på den måde tror jeg ikke, at folk vil synes, det er grænseoverskridende at skulle sætte tungen på skærmen for at låse telefonen op," siger Marie Dam Feldborg.

Panserglas med smag

Sideløbende med lanceringen af den DNA-sikrede smartphone, forventer Huawei at præsentere forskelligt tilbehør, der knytter sig til den nye sikkerhedsmekanisme. Et af de supplerende produkter vil være panserglas med smag, der kan klistres på skærmen på smartphonen:

"Vi er ikke vant til at få en ekstra sanseoplevelse ud af at åbne vores telefon med fingerspidsen. Men med DNA-Unlock har vi pludselig muligheden for at gøre sikkerhedsmekanismen til en smagsoplevelse. Derfor har vi udviklet et unikt panserglas med smag, som vil kunne købes sammen med smartphonen," siger Marie Dam Feldborg.

Til at starte med vil panserglasset komme i smagsvarianterne jordbær, chokolade og vanilje.

Flere nyheder

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Efter den ikoniske espressomaskine præsenterer Smeg nu et nyt produkt for at tilfredsstille alle smagsoplevels... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Huawei fortsætter sit vækstridt i andet kvartal og overhaler Apple. Med sin rekordhøje globale markedsandel på... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, offentliggører Bang &... Læs mere!

Ved et event i Paris i sidste uge lancerede Huawei den nye P20-serie. Og allerede nu kan teknologivirksomheden... Læs mere!

De fleste drenge og mange piger har på et tidspunkt drømt om at blive ejer af en af de legendariske Harley-Dav... Læs mere!

Barren er sat højt for den nyeste tablet fra Huawei, MediaPad M5, der netop er præsenteret på Mobile World Con... Læs mere!

I vinterferieugerne pakker mange danskere skitøjet og tager nordpå eller mod alperne for at nyde en uge i snee... Læs mere!