Tiden, hvor lyd- og video-udstyr skal installeres med hver deres netværk, er ved at være ovre. Fremtidens AV-løsninger er skalérbare og kan integreres i eksisterende systemer og hardware. Det stiller høje krav til udbydere af både netværk og AV-løsninger, lyder det fra AV-ekspert.

Tiden, hvor lyd- og video-udstyr skal installeres med hver deres netværk, er ved at være ovre. Fremtidens AV-løsninger er skalérbare og kan integreres i eksisterende systemer og hardware. Det stiller høje krav til udbydere af både netværk og AV-løsninger, lyder det fra AV-ekspert.
AV-leverandørerne er kommet langt i forhold til at udvikle systemer, der kan integreres i eksisterende netværk og eksempelvis bruge eksisterende kabling og switches, fortæller Jens Thulstrup, der er direktør hos Informationsteknik A/S.

Alle, der har haft deres gang i et serverrum, kender det: Kablerne ligger som en bunke af kaos rundt om switches, routere og andet hardware. Når fejlmeldingen lyder, starter det store detektivarbejde efter det stik, kabel eller den knap, der er synderen. Det er her, virksomhedens teknikere ofte kommer på overarbejde.

Fremtiden ser dog ud til at være mere strømlinet. Sådan lyder det fra AV-virksomheden Informationsteknik A/S, der netop er hjemvendt efter ISE-messen i Amsterdam.

Den årlige messe, der er verdens største inden for video og lyd til professionelle, gav de mange besøgende et hint omkring fremtidens teknologier inden for området.

Og her var netop de integrerede AV-løsninger i fokus hos stort set alle deltagende udstillere.

- Den helt afgørende observation var, at AV nu for alvor er rykket ind i IT-infrastrukturen. AV-leverandørerne er kommet langt i forhold til at udvikle systemer, der kan integreres i eksisterende netværk og eksempelvis bruge eksisterende kabling og switches, fortæller Jens Thulstrup, der er direktør hos Informationsteknik A/S.

AV skal tænkes ind fra starten

AV-direktøren tilføjer, at for at skabe den optimale integrerede løsning med en funktionalitet i top, så skal AV tænkes ind helt fra starten, hvor det er muligt:

- Historisk har AV været noget, der blev tilføjet til en bygning eller en større renovering, når rammerne stod færdige. Der har været en tendens til at tænke AV som noget, der bare skulle have adgang til en stikkontakt. Vi oplever dog heldigvis, at tendensen nu går mod, at lyd og billede rykker fra at være facility til at blive en del af infrastrukturen i bygningen, og her er det vigtigt, at AV tænkes ind i projektet helt fra starten. På den måde kan man sikre, at man opnår den optimale løsning, der er tænkt ind i arkitektur og tager højde for eksempelvis akustik og beslysning, fortæller Jens Thulstrup.

De nye teknologier omkring AV-løsninger i eksisterede infrastruktur har væsentlig betydning for sikkerheden, netværket, styringen, supporten og serviceringen. Det stiller samtidig store krav til leverandørerne af AV-løsningerne, som blandt andet skal kunne rådgive om sikkerheden i disse løsninger og rådgive om backup, det højaktuelle GDPR, økonomi og lignende.

- Og samtidig skal man lave brugervenlige løsninger, som er nemme at både bruge og supportere i hverdagen, siger Jens Thulstrup og tilføjer, at specielt brugervenlighed er højt prioriteret i de løsninger, virksomheden leverer til både internationale koncerner som Saxo Bank og Vestas og mindre aftagere som en delikatessebutik og café i Blåvand samt Jernbanemuseet i Odense.

Jens Thulstrup pointerer, at de nye strømninger hen mod AV-løsninger integreret i eksisterede netværk stiller store krav til netop kvaliteten af netværket. Kan netværket ikke bære de mange delelementer, så risikerer man nemlig, at det går ud over kvaliteten af den samlede løsning.

Flere nyheder

Økosystemet Huawei Mobile Services (HMS) er snart klar til at give danskerne en fuldkommen brugeroplevelse. HM... Læs mere!

Huaweis serviceplatform, Huawei Mobile Services, runder nu 100 millioner aktive brugere. Det kom frem på weeke... Læs mere!

Mobilselskabet Call me har de mest loyale mobilkunder i Danmark for andet år i træk. Det viser årets branchein... Læs mere!

Samsung Galaxy A8 Enterprise Edition er arbejdstelefonen, som kombinerer omfattende og kontinuerlige sikkerhed... Læs mere!

Det danske brand Melissas nyeste ismaskine slår flere af de store kendte, udenlandske mærker som Kitchen Aid o... Læs mere!

Vi har taget et kig på Huaweis nye supertelefon Mate 20 Pro, som for nyligt blev præsenteret i London under st... Læs mere!

Sikring mod tyveri og brand optager danskerne i stor stil, men det kan vise sig at være en dyr fornøjelse, hvi... Læs mere!

Huawei fortsætter sit vækstridt i andet kvartal og overhaler Apple. Med sin rekordhøje globale markedsandel på... Læs mere!

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, offentliggører Bang &... Læs mere!

De fleste drenge og mange piger har på et tidspunkt drømt om at blive ejer af en af de legendariske Harley-Dav... Læs mere!