Dagens konjunkturbarometre fra Danmarks Statistik bekræfter billedet af en stærk dansk økonomi i fremgang. Dagens tal peger, ligesom det stærke arbejdsmarked, på, at dansk økonomis flirten med negativ vækst i tredje kvartal var en midlertidig affære.

Dagens konjunkturbarometre fra Danmarks Statistik bekræfter billedet af en stærk dansk økonomi i fremgang. Dagens tal peger, ligesom det stærke arbejdsmarked, på, at dansk økonomis flirten med negativ vækst i tredje kvartal var en midlertidig affære.
Alt i alt tegner konjunkturbarometrene et lyst billede af dansk økonomi, siger cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Signe Roed-Frederiksen.

Industriproduktionen har udviklet sig overraskende svagt over de seneste måneder, trods massiv fremgang i vores største samhandelslande. Dagens konjunkturbarometer for november måned fortæller dog en lidt anden historie. Barometeret for industrien holdt nemlig det solide niveau fra oktober og optimismen er tæt på det højeste i tre år. Det afspejler sig også i beskæftigelsesforventningerne, der steg yderligere i november måned. Industrivirksomhederne som helhed regner med, at der bliver behov for at ansætte flere hænder de kommende tre måneder.

Det siger cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Signe Roed-Frederiksen.

Dagens anden gode nyhed er, at barometeret for detailhandlen holdt niveauet fra oktober efter en markant forbedring. Stemningen i detailhandlen har ellers været dalende siden midten af sidste år, men konjunkturindikatoren tog et markant hop opad i oktober og er nu tilbage på niveauet fra slutningen af sidste år.

Det skyldes både en bedring i den faktiske omsætning og i forventningen til den kommende omsætning. Det ser altså ud til at udsigten til juleshopping og Black Friday handlen har ramt detailhandlen - vi må se om optimismen holder ved de kommende måneder. Ikke desto mindre er det en god nyhed at også detailhandlen nu ser lysere på fremtiden og også ser et behov for at ansætte flere hænder de kommende måneder.

Bygge- og anlægssektoren har medvind og konjunkturbarometeret ligger fortsat højt. Servicesektorens konjunkturindikator har også pil opad og tog et lille nøk opad i november fra et i forvejen højt niveau.

Alt i alt tegner konjunkturbarometrene et lyst billede af dansk økonomi og alt peger på at jobopsvinget herhjemme vil fortsætte med fuld fart ind i næste år. Vi skal derfor ikke gå i panik når morgendagens BNP tal forventeligt viser at dansk økonomi stod stille i tredje kvartal – vi forventer at se langt bedre vækstrater i dette og kommende kvartaler.

Flere nyheder

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har i november besøgt hoenix Design Aid A/S. Her hørte hun blandt andet om, hvo... Læs mere!

Mange virksomheder skilter med gratis ydelser på nettet. Men er det for godt til at være sandt? Der skal trods... Læs mere!

En klar strategi, dyb specialisering, fantastisk sammenhold og kompetenceudvikling i verdensklasse gør Elbek &... Læs mere!

Der stilles særlige krav og høj kvalitetsstyring til rengøring og adfærd i renrumsmiljøer. Virksomheden Coor, ... Læs mere!

Ny dansk virksomhed vil løse den hyppigste årsag til konkurser blandt virksomheder i EU. Læs mere!

Reklamebureauet Liquidminds har købt en del af adfærdsbureauet BehaviorCPH. Det skal kvalificere fremtidige re... Læs mere!

Schneider Electric og Privathospital Hjertecenter Varde indgår partnerskab efter "shared savings"-modellen, de... Læs mere!

Facader, skilte og kreditkort for 17.500 kunder i Saxo Privatbank vil i løbet af 2018 skifte farve til Alm. Br... Læs mere!

Rambøll-chef bliver ny formand for FRI - Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Læs mere!

Med en omsætning på 30 milliarder kroner og et resultat før skat på 3,4 milliarder blev 2016/17 det hidtil bed... Læs mere!