Dagens konjunkturbarometre fra Danmarks Statistik bekræfter billedet af en stærk dansk økonomi i fremgang. Dagens tal peger, ligesom det stærke arbejdsmarked, på, at dansk økonomis flirten med negativ vækst i tredje kvartal var en midlertidig affære.

Dagens konjunkturbarometre fra Danmarks Statistik bekræfter billedet af en stærk dansk økonomi i fremgang. Dagens tal peger, ligesom det stærke arbejdsmarked, på, at dansk økonomis flirten med negativ vækst i tredje kvartal var en midlertidig affære.
Alt i alt tegner konjunkturbarometrene et lyst billede af dansk økonomi, siger cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Signe Roed-Frederiksen.

Industriproduktionen har udviklet sig overraskende svagt over de seneste måneder, trods massiv fremgang i vores største samhandelslande. Dagens konjunkturbarometer for november måned fortæller dog en lidt anden historie. Barometeret for industrien holdt nemlig det solide niveau fra oktober og optimismen er tæt på det højeste i tre år. Det afspejler sig også i beskæftigelsesforventningerne, der steg yderligere i november måned. Industrivirksomhederne som helhed regner med, at der bliver behov for at ansætte flere hænder de kommende tre måneder.

Det siger cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Signe Roed-Frederiksen.

Dagens anden gode nyhed er, at barometeret for detailhandlen holdt niveauet fra oktober efter en markant forbedring. Stemningen i detailhandlen har ellers været dalende siden midten af sidste år, men konjunkturindikatoren tog et markant hop opad i oktober og er nu tilbage på niveauet fra slutningen af sidste år.

Det skyldes både en bedring i den faktiske omsætning og i forventningen til den kommende omsætning. Det ser altså ud til at udsigten til juleshopping og Black Friday handlen har ramt detailhandlen - vi må se om optimismen holder ved de kommende måneder. Ikke desto mindre er det en god nyhed at også detailhandlen nu ser lysere på fremtiden og også ser et behov for at ansætte flere hænder de kommende måneder.

Bygge- og anlægssektoren har medvind og konjunkturbarometeret ligger fortsat højt. Servicesektorens konjunkturindikator har også pil opad og tog et lille nøk opad i november fra et i forvejen højt niveau.

Alt i alt tegner konjunkturbarometrene et lyst billede af dansk økonomi og alt peger på at jobopsvinget herhjemme vil fortsætte med fuld fart ind i næste år. Vi skal derfor ikke gå i panik når morgendagens BNP tal forventeligt viser at dansk økonomi stod stille i tredje kvartal – vi forventer at se langt bedre vækstrater i dette og kommende kvartaler.

Flere nyheder

PropTech Denmark har indgået samarbejde med landets største realkreditinstitut. Totalkredit træder ind i besty... Læs mere!

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere,... Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe, der skal distribuere... Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Næsten hver tredje dansker, der skifter arbejdsgiver, angiver dårlig ledelse som årsag. Det viser en ny unders... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!

Formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, Niels Moestrup, fylder tirsdag 50 år. Stolthed om det gode håndværk ... Læs mere!

Det er ikke et spørgsmål om hvis, det er et spørgsmål om når. Og beslutningen om et ejerskifte skal tages i go... Læs mere!

En delegation fra Aarhus Vand rejser i næste uge til byen Udaipur i den indiske delstat Rajasthan som led i en... Læs mere!

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har i november besøgt hoenix Design Aid A/S. Her hørte hun blandt andet om, hvo... Læs mere!