Deleøkonomiens tankegang skaber innovation til den danske flexicurity model.

Deleøkonomiens tankegang skaber innovation til den danske flexicurity model.
Ny arbejdsdelingsplatform reducerer behovet for at foretage unødvendige afskedigelser og rekrutteringsbølger.

Nu kan medarbejdere sikres større stabilitet på jobmarkedet, selvom arbejdspladsen måtte opleve sæsonudsving – og virksomhederne kan opleve en erfaren og stabil medarbejderkreds.

Flexicu er en ny arbejdsdelingsplatform, hvor virksomheder med samme slags medarbejdere kan deles om arbejdet. Flexicu matcher virksomhedernes høj- og lavsæsoner med hinanden. Dermed reduceres behovet for at foretage unødvendige afskedigelser og rekrutteringsbølger.

Ideen til Flexicu er skabt af erhvervsmanden Carsten Moberg, der har årtiers erfaring inden for transport og logistik og dermed kender til arbejdsmarkedets udfordringer med masseafskedigelser og rekruttering alt efter konjunkturer på tværs af brancher.

− Virksomhedernes behov for arbejdskraft varierer betydeligt henover året. Derfor er det vanskeligt for mange konjunkturfølsomme virksomheder at tage flere opgaver ind end planlagt, når markedssituationen og efterspørgslen pludselig ændrer sig. Det forhindrer dem i at vokse og skabe vækst samt nye arbejdspladser. Det problem vil vores nye deleportal for arbejdskraft adressere ved at invitere erhvervslivet til at deles om arbejdet, fortæller Carsten Moberg, CEO i Flexicu.

Kendte iværksættere i front

Carsten Moberg har allieret sig med start-up-specialist Christian Holte, der står bag Edison Law samt Søren Riis, der har etableret GoMore og Urbanwinebox samt IT-specialisten Martin Schläger og endelig iværksætteren og forfatteren Claus Skytte, der er Danmarks førende ekspert inden for deleøkonomi. Juristen Henrik Tenvig bliver direktør for Flexicu.

− Med Flexicu kan medarbejdere blive et vigtigt element i deleøkonomien. Hvor deleplatforme lige nu anklages for at snyde i skat, samtidig med at de fjerner medarbejderes sikkerhed og tryghed, gør Flexicu det modsatte. Vi bringer virksomheder sammen, der kan hjælpe hinanden. På den måde er Flexicu en moderne gammeldags virksomhed, som gør brug af det bedste fra to verdener, fortæller Henrik Tenvig, COO i Flexicu.

Internettet skaber nye arbejdsformer

I den danske model giver flexicurity et fleksibelt arbejdsmarked, fordi arbejdsgiverne lettere kan hyre og fyre. Med Flexicu bliver det slet ikke nødvendigt. Man låner dem blot ud til naboen. Så sparer man lønomkostninger, samtidig med at medarbejderen ikke mister sit job eller overenskomst. Det giver tryghed på arbejdsmarkedet.

- Internettet og deleplatforme giver os lige nu helt nye måder at arbejde på. Det vil blive lige så naturligt at deles om arbejdet som at handle på internettet, fortæller Claus Skytte, der har store forventninger til Flexicu og glæder sig på vegne af alle de medarbejdere og familier, som virksomhedens koncept vil gavne.

Flere nyheder

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

Næsten hver tredje dansker, der skifter arbejdsgiver, angiver dårlig ledelse som årsag. Det viser en ny unders... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!

Formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, Niels Moestrup, fylder tirsdag 50 år. Stolthed om det gode håndværk ... Læs mere!

En delegation fra Aarhus Vand rejser i næste uge til byen Udaipur i den indiske delstat Rajasthan som led i en... Læs mere!

Enorm jobskabelse viser, at al snak om recession i USA er malplaceret. Læs mere!

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har i november besøgt hoenix Design Aid A/S. Her hørte hun blandt andet om, hvo... Læs mere!

Mange virksomheder skilter med gratis ydelser på nettet. Men er det for godt til at være sandt? Der skal trods... Læs mere!

En klar strategi, dyb specialisering, fantastisk sammenhold og kompetenceudvikling i verdensklasse gør Elbek &... Læs mere!

Hansen & Nielsen i Næstved sætter øget fokus på deres aktiviteter inden for el-installation og designbelysning... Læs mere!