Når talen falder på højteknologisk iværksætteri, er Danmark måske ikke det første land der falder dig ind. Men Next Step Challenge har for tredje år i træk tiltrukket iværksættere fra hele verden til Europas mest ambitiøse acceleratorprogram. Projektet tager globale idéer og gør dem levedygtige – i danske rammer. Igen i år i Esbjerg og denne gang i tæt samspil med seneste tilkommende gren i Holstebro.

Når talen falder på højteknologisk iværksætteri, er Danmark måske ikke det første land der falder dig ind. Men Next Step Challenge har for tredje år i træk tiltrukket iværksættere fra hele verden til Europas mest ambitiøse acceleratorprogram. Projektet tager globale idéer og gør dem levedygtige – i danske rammer. Igen i år i Esbjerg og denne gang i tæt samspil med seneste tilkommende gren i Holstebro.
Instamic løb med hovedpræmien for mikrofonernes svar på Go Pro.

Iværksætterkonkurrencen er arrangeret af SE i samarbejde med Region Syddanmark, Accelerace, Færchfonden og Bang & Olufsen a/s. Ambitionen bag konkurrencen er at give næring til innovation i lokalområderne og trække talentfulde iværksættere fra hele verden til Danmark.

”Next Step Challenge sætter høj international standard og har skabt et ideelt testmiljø for nye teknologiske landvindinger. Vi har over 3 år indbudt virksomheder fra hele verden, som har en relevant digital forretningsidé. Vi tror på, at kombinationen af mange globale ideer, en skrap udvælgelsesproces, en systematisk innovationsproces, et ekstremt tæt samarbejde med store koncerner og et stærkt netværk af mentorer er den rigtige kombination til at skabe succes. Virksomhederne forsøger alle at udvikle morgendagens teknologier, og hvis deres potentiale bliver indfriet, kan de bane vejen for flere,” siger Lisbeth Valther, direktør for SE Next Step, et omfattende innovationsprojekt under SE-koncernen.

13 lovende iværksættervirksomheder fra lande som USA, Irland, Spanien, Rusland, Polen, Frankrig og Danmark har de sidste seks måneder boet i Next Step Challenge iværksætterhusene i Esbjerg og Holstebro, hvor de har deltaget i et intenst vækstforløb. De og deres innovative produkter slap nemlig gennem nåleøjet blandt de mere end 360 ansøgere i konkurrencen for iværksættere i hele verden.

Revolutionerende on the go mikrofon sikrer 250.000 euro til Instamic
Otte måneders hårdt arbejde kulminerede til dagens Award Ceremoni, hvor en virksomhed fra USA løb med sejren.

Instamic henvender sig til et stort marked med markant vækstpotentiale. Kort fortalt gælder det højkvalitets lydoptagelser for alle, overalt og ekstremt brugervenligt. Instamic leverer den første wireless & wearable mikrofon der kan optage og streame lyd i høj kvalitet on the go, som er simpel at betjene og som kan anvendes under alle vejrforhold.

Der findes kun ganske få trådløse mikrofoner med flere monterings muligheder som kan optage og streame lyd mens man følger personer. Instamic er mikrofonernes svar på Go Pro. Og det var et enigt Selection Board som i dag sikrede virksomheden titlen som vinder af Next Step Challenge 2016 og hovedpræmien på knapt 2 millioner kroner. Søren Bech direktør research hos Bang & Olufsen a/s forklarer,

”Det var ekstremt tæt løb i år, men Instamic udmærkede sig på flere områder. De er markedsparate, deres produktion er allerede for længst i gang og de har identificeret et klart problem i markedet. At de så også i lige præcis Danmark flettes ind i et netværk med lydudvikling i absolut verdensklasse og her får muligheden for at optimere deres produkt og forretning til perfektion, spillede selvfølgelig også ind”.

Om kåringen siger direktør for Accelerace og en del af dommerpanelet i konkurrencen, Peter Torstensen:

”Det har været en svær beslutning for det samlede dommerpanel, for konkurrencen bugner af talent – talent med utrolige idéer og innovative bud på fremtidens teknologier, som kan udvikles her i Danmark. Instamic løber med førstepræmien, fordi deres løsning digitaliserer og revolutionerer en hel branche. Under forløbet har de udviklet deres teknologi og tiltrukket mange nye kunder, og vi ser et enormt potentiale.”

Sætter turbo på iværksætteri i hele landet som del af Scale-Up Denmark
Flere af de 13 finalister har planer om at blive boende i Danmark og udvikle deres forretning. Vinderen af sidste års konkurrence, indiske TableGrabber er blevet i Esbjerg.

For at trække endnu flere virksomheder til Danmark og skabe bedre vilkår for de danske startups, flyder Next Step Challenge konceptet nu ind under Scale-Up Denmark paraplyen og bliver en del af det landsdækkende kæmpe projekt med 10 elitecentre fordelt i alle landets regioner.

Uanset om de talentfulde iværksættere bliver i Danmark eller ej, er projekter som Next Step Challenge med til at skabe et stærkt iværksættermiljø og en smittende optimisme, som er gode rammer for innovation og vækst.

Flere nyheder

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere,... Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe, der skal distribuere... Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!

Formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, Niels Moestrup, fylder tirsdag 50 år. Stolthed om det gode håndværk ... Læs mere!

Det er ikke et spørgsmål om hvis, det er et spørgsmål om når. Og beslutningen om et ejerskifte skal tages i go... Læs mere!

En delegation fra Aarhus Vand rejser i næste uge til byen Udaipur i den indiske delstat Rajasthan som led i en... Læs mere!

Enorm jobskabelse viser, at al snak om recession i USA er malplaceret. Læs mere!

Mange virksomheder skilter med gratis ydelser på nettet. Men er det for godt til at være sandt? Der skal trods... Læs mere!