Det nye forsknings- og udviklingscenter Max Berek Innovation Lab vil beskæftige sig med nye optiske systemer, computergenereret billeddannelse samt ”virtual reality” og ”augmentet reality”.

Det nye forsknings- og udviklingscenter Max Berek Innovation Lab vil beskæftige sig med nye optiske systemer, computergenereret billeddannelse samt ”virtual reality” og ”augmentet reality”.
Realiseringen af udviklingscenteret er et resultat af en fælles vision mellem Dr. Andreas Kaufmann, der er bestyrelsesformand og aktiemajoritetsindehaver af Leica Camera AG og Huaweis grundlægger, Ren Zhengfei.

Huawei og Lecia Camera AG har i dag offentliggjort, at de udvider deres strategiske samarbejde, der indebærer etableringen af et nyt forsknings- og udviklingscenter – The Max Berek Innovation Lab. Lanceringen sker syv måneder efter offentliggørelsen af deres teknologiske samarbejde om udviklingen af optikker til smartphones. Og fem måneder siden lanceringen af de to smartphones, Huawei P9 og P9 Plus, som var de første smartphones i verden med dobbeltkamera. Et dobbeltkamera udviklet i samarbejde med Leica, der med sine to optikker giver mere detaljerigdom og dybde i smartphonebilleder end, hvad der tidligere var muligt med én linse.

Det nye forsknings- og udviklingscenter er placeret ved Leicas globale hovedsæde i Wetzlar, Tyskland. Her vil de fortsat drive udviklingen af optiske systemer og software-baserede teknologier, som skal forbedre billedkvaliteten i en række mobil- og fotoapplikationer. Desuden skal samarbejdet afføde udviklingen af nye tiltag inden for computergenererede billeder samt virtual og augmentet reality. Udover de innovative kræfter Huawei og Leica bringer til samarbejdet, planlægger virksomhederne et tæt samarbejde med både tyske og internationale universiteter.

Realiseringen af udviklingscenteret er et resultat af en fælles vision mellem Dr. Andreas Kaufmann, der er bestyrelsesformand og aktiemajoritetsindehaver af Leica Camera AG og Huaweis grundlægger, Ren Zhengfei:

”Med etableringen af Max Berek Innovation Lab udbygger Huawei og Leica det strategiske samarbejde. Med dette udviklingscenter lægger vi et stærkt fundament for forskning og udvikling af banebrydende teknologi inden for fotografering,” siger Dr. Andreas Kaufmann, der bakkes op af Huaweis CEO og grundlægger, Ren Zhengfei:

”I fremtiden vil over 90% af den data vi deler være billeder og videoer. Max Berek Innovation Lab vil facilitere et endnu tættere samarbejde med Leica, hvilket vil forbedre kvaliteten yderligere i både video og billeder. Resultatet betyder, at vi kan tilbyde markedets bedste og mest sofistikerede smartphonekamera.”

”Huawei og Leica deler ikke bare betydelige innovationskræfter og erfaring. De deler ligeledes en dedikation til at levere den højest mulige kvalitet. The Max Berek Innovation Lab giver os en historisk mulighed for at forene disse ressourcer og indtage førerpositionen inden for nytænkende teknologiske løsninger,” bekræfter Marcus Limberger, der er Chief Operating Officer (COO) hos Leica Camera AG og direktør for Max Berek Innovation Lab.

Udviklingscenteret er opkaldt efter den tyske pioner inden for mikroskopi og skaberen af de første Leica-objektiver, Max Berek (1886 - 1949), som også var ansvarlig for designet af mere end 20 objektiver for det legendariske 35mm kamera, der er opfundet og bygget af Oskar Barnack. Takket være deres enestående billedkvalitet og perfekte harmonisering af linserne, kombineret med Barnacks geniale konstruktion, blev det muligt for Leica at opnå verdensomspændende succes med 35mm fotografering.

Flere nyheder

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere,... Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe, der skal distribuere... Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Det er 30 år siden Kirsten og Jesper Rungholm lettede med deres første fly. I dag råder de over 22 fly og har ... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!

Formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, Niels Moestrup, fylder tirsdag 50 år. Stolthed om det gode håndværk ... Læs mere!

Det er ikke et spørgsmål om hvis, det er et spørgsmål om når. Og beslutningen om et ejerskifte skal tages i go... Læs mere!

En delegation fra Aarhus Vand rejser i næste uge til byen Udaipur i den indiske delstat Rajasthan som led i en... Læs mere!

Enorm jobskabelse viser, at al snak om recession i USA er malplaceret. Læs mere!

Mange virksomheder skilter med gratis ydelser på nettet. Men er det for godt til at være sandt? Der skal trods... Læs mere!