Den 1. december forsvandt den sidste del af Købmandstanden fra dansk erhvervslivs landkort. Købmandstandens Inkasso Service A/S (KIS) med hovedsæde i Ballerup har skiftet navn til Kredinor A/S.

Den 1. december forsvandt den sidste del af Købmandstanden fra dansk erhvervslivs landkort. Købmandstandens Inkasso Service A/S (KIS) med hovedsæde i Ballerup har skiftet navn til Kredinor A/S.
Det er slut med det gammelkendte logo fra Købmandsstandens Inkasso Service. Selskabet har skiftet navn til Kredinor A/S.

Købmandstanden har rødder helt tilbage til 1870, hvor Cand. Phil Frederik Wolff stiftede Købmandstanden, der delte viden om forretningsdrivendes soliditet. Undervejs stiftes Købmandstandens OplysningsBureau (KOB), der i 2003 blev købt af Experian, og Købmandstandens Inkasso Service (KIS), der i 2017 blev købt af norske Kredinor.

"Selvom det er vemodigt at sige farvel til et godt navn efter 147 år, markerer navneskiftet til Kredinor også en helt ny epoke for vores virksomhed og medarbejdere. Vi bliver nu en del af en af nordens største og stærkeste inkassovirksomheder og en ny nordisk satsning", udtaler direktør Jørgen René Byrholt, som selv har været en del af Købmandstanden siden 1991. "Kredinor er Norges største inkassoselskab målt på antal sager og har også historiske rødder helt tilbage til 1905, så det er et par erfarne inkassoselskaber, der fremover drives under det fælles navn Kredinor i både Norge, Danmark og Sverige".

Kredinor har et erklæret mål om at blive en ledende leverandør inden for fakturaservice og inkasso i Norden, og tager i den sammenhæng kampen op mod Lindorff og Lowell Group.

"Inkassobranchen har generelt oplevet en del opkøb, fusioner og sammenlægninger de sidste år, og der er ingen tvivl om, at vi står meget bedre rustet til at forblive en markedsleder inden for inkasso som en del af Kredinor og den nye nordiske løsning", fortæller Jørgen René Byrholt. "Vi har allerede et mangeårigt samarbejde med store, danske kreditgivere, der efterspørger hjælp til inddrivelse i resten af Norden og stiller krav om nye services til optimering af deres forretning, men vores nye styrke og størrelse betyder jo ikke, at vi glemmer vores mange tusinde små erhvervsdrivende, der fortsat skal opleve en personlig interesse for deres krav, selvom de er få eller små".

Og fremtiden byder på meget mere end inkasso, hvis det står til direktøren og det nye Kredinor i Danmark: "Vi glæder os til at fortsætte det gode arbejde med at inddrive vores kunders tilgodehavender, og med Kredinor i ryggen kan de se frem til endnu flere tilbud og løsninger i kampen mod dårlige betalere. Kredinor har stor succes med forretningsområder som fakturaservice og porteføljekøb, og de har særlige brancheløsninger til f.eks. finanssektoren, parkeringsselskaber, forsyningsselskaber og teleselskaber. Disse løsninger skal også introduceres i Danmark og Sverige, så Kredinor får en fælles, nordisk platform", slutter Jørgen René Byrholt.

Flere nyheder

PropTech Denmark har indgået samarbejde med landets største realkreditinstitut. Totalkredit træder ind i besty... Læs mere!

For at hjælpe kunderne endnu mere effektivt med deres leadgenerering har Serio Verify ansat to kvantefysikere,... Læs mere!

Aalborg Portland udskifter to udtjente skibe med tre spritnye, specialbyggede fragtskibe, der skal distribuere... Læs mere!

Nyudnævnte adm. direktør for PropTech Denmark-netværket, Nadim Stub, skal især styrke innovationen og brugen a... Læs mere!

Næsten hver tredje dansker, der skifter arbejdsgiver, angiver dårlig ledelse som årsag. Det viser en ny unders... Læs mere!

2018 bragte historisk høj omsætning til Small Danish Hotels. Online oprustning og nye kundefordele har holdt d... Læs mere!

Formand for Træsektionen i Dansk Byggeri, Niels Moestrup, fylder tirsdag 50 år. Stolthed om det gode håndværk ... Læs mere!

Det er ikke et spørgsmål om hvis, det er et spørgsmål om når. Og beslutningen om et ejerskifte skal tages i go... Læs mere!

En delegation fra Aarhus Vand rejser i næste uge til byen Udaipur i den indiske delstat Rajasthan som led i en... Læs mere!

Udviklingsminister Ulla Tørnæs har i november besøgt hoenix Design Aid A/S. Her hørte hun blandt andet om, hvo... Læs mere!