350 hestekræfter, 0-100 km/t på under fire sekunder, og et design, der tager vejret fra selv den mest bilfjendske person. Sig goddag til fremtidens Renault – TreZor.

350 hestekræfter, 0-100 km/t på under fire sekunder, og et design, der tager vejret fra selv den mest bilfjendske person. Sig goddag til fremtidens Renault – TreZor.
Fremtidens Renault vises på Paris Motorshow

I 2012 viste Laurens van den Acker, hvad Renault havde i skuffen af nyt design. Det skete, da han rev klædet af konceptbilen DeZir – en konceptbil med klare designtræk til fælles med den Renault Clio, der kom lige efter, og som er blevet en bestseller.

Nu viser Renault så igen, hvad man kan forvente sig af fremtidens design. Det sker, når fremtidens Renault vises på Paris Motorshow.

Navnet er TreZor, og er en sprød GT bil, der ikke alene ser hurtig ud – den er det også. Med 350 hk og et drejningsmoment på 380 Nm er der lagt i kakkelovnen til præstationer som en supersportsvogn og det er ikke så underligt. Motoren er hentet hos Renaults motorsportsafdeling – det er nemlig den samme motor, der bruges i FIA Formula E Championship.

Bilen, der er 4,7 meter lang, 2,1 meter bred og blot en smule over en meter høj, er en elbil med træk på de bagerste hjul. Og ikke nok med, at det er en elbil – så er det også en elbil, der kan være selvkørende, og dermed peger fremad. Bilen har nemlig tre køreindstillinger. Neutral, sport og selvkørende. Vælger man den sidste funktion kan man læne sig tilbage, og foretage sig noget andet end at styre.

Bilen har to batterier – et foran og et bagved, og er i øvrigt spækket med interessant design – inde som ude. Der er udpræget brug af læder og træ i kabinen, og kombinationen af gedigent håndværk ved udformningen af instrumentbordet og højteknologi er sammen med det sensuelle design kernen i Renaults fremtidige strategi.

Flere nyheder

Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ... Læs mere!

Subaru bygger verdens sikreste biler. Nu er målet nået med to modeller. Ny Forester er noteret med det højeste... Læs mere!

Interessen for SUV modeller er steget gevaldigt de senere år. Og med priserne på den nye KIA Sportage, kan fle... Læs mere!

Det er tid til at skifte til sommerdæk - hvad skal du være opmærksom på? Læs mere!

Renault Kadjar er den første store crossover fra Renault, hos Renault er forventningerne høje. Læs mere!

TEST: Volvo XC60 viderefører i 2019-udgaven generne fra den dynamiske, svenske SUV og kombinerer elegance med ... Læs mere!

Audi Sport har gjort topmodellen i TT-modelrækken endnu skarpere – både som Coupé og Roadster. Den femcylindre... Læs mere!

BMW 7-serien har altid stået for innovation, luksus og sofistikeret elegance. Nu får modellen en endnu skarper... Læs mere!

Mazda giver verdenspremiere til en ny kompakt SUV på årets internationale biludstilling i Geneve. Læs mere!

Fra i dag og resten af ugen kan bilisterne se repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørf... Læs mere!