350 hestekræfter, 0-100 km/t på under fire sekunder, og et design, der tager vejret fra selv den mest bilfjendske person. Sig goddag til fremtidens Renault – TreZor.

350 hestekræfter, 0-100 km/t på under fire sekunder, og et design, der tager vejret fra selv den mest bilfjendske person. Sig goddag til fremtidens Renault – TreZor.
Fremtidens Renault vises på Paris Motorshow

I 2012 viste Laurens van den Acker, hvad Renault havde i skuffen af nyt design. Det skete, da han rev klædet af konceptbilen DeZir – en konceptbil med klare designtræk til fælles med den Renault Clio, der kom lige efter, og som er blevet en bestseller.

Nu viser Renault så igen, hvad man kan forvente sig af fremtidens design. Det sker, når fremtidens Renault vises på Paris Motorshow.

Navnet er TreZor, og er en sprød GT bil, der ikke alene ser hurtig ud – den er det også. Med 350 hk og et drejningsmoment på 380 Nm er der lagt i kakkelovnen til præstationer som en supersportsvogn og det er ikke så underligt. Motoren er hentet hos Renaults motorsportsafdeling – det er nemlig den samme motor, der bruges i FIA Formula E Championship.

Bilen, der er 4,7 meter lang, 2,1 meter bred og blot en smule over en meter høj, er en elbil med træk på de bagerste hjul. Og ikke nok med, at det er en elbil – så er det også en elbil, der kan være selvkørende, og dermed peger fremad. Bilen har nemlig tre køreindstillinger. Neutral, sport og selvkørende. Vælger man den sidste funktion kan man læne sig tilbage, og foretage sig noget andet end at styre.

Bilen har to batterier – et foran og et bagved, og er i øvrigt spækket med interessant design – inde som ude. Der er udpræget brug af læder og træ i kabinen, og kombinationen af gedigent håndværk ved udformningen af instrumentbordet og højteknologi er sammen med det sensuelle design kernen i Renaults fremtidige strategi.

Flere nyheder

Fra i dag og resten af ugen kan bilisterne se repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørf... Læs mere!

Toyota har netop åbnet for forsalget af den helt nye og femte generation af verdens bedst sælgende SUV, Toyota... Læs mere!

I år kan Ford Motor Company fejre 100 år i Danmark, og salgstallene for det 99. år viser en fremgang både for ... Læs mere!

Over to dage i starten af november måned testede udvalgte medlemmer af fagforeningen Business Danmark sammen m... Læs mere!

Harley-Davidson etablerer nye research og udviklingscenter i Silocon Valley - i første omgang med fokus på de ... Læs mere!

Verdens bedst sælgende bilmodel gennem tiderne, Toyota Corolla, vender tilbage på det danske marked. Læs mere!

TEST: Vi har været en tur på den tyske autobahn med den nye Porsche 718 Boxster GTS, for at afprøve bilen i de... Læs mere!

En ny udgave af en af Danmarks mest populære biler, Toyota AYGO, er klar til at indtage de danske veje. Det sk... Læs mere!

TEST: Peugeot 308 blev introduceret på det danske marked for et års tid siden. Og der er tale om godt håndværk... Læs mere!

TEST: Volvo XC40 har bidt sig fast blandt den kompakte SUV-klasse. Den er smuk på den nordiske måde, og byder ... Læs mere!