TEST: Vi har haft fornøjelsen af en Volvo V60 Cross Country og må konstatere, at den maskuline familie-offroader giver både smil og højt humør gode vilkår.

TEST: Vi har haft fornøjelsen af en Volvo V60 Cross Country og må konstatere, at den maskuline familie-offroader giver både smil og højt humør gode vilkår.
Volvo V60 Cross Country appellerer til bilister med en aktiv livsstil, som helst ikke lader sig stoppe af de små forhindringer som bumpede jordveje og lidt vanskeligt terræn.


Af Torben Winther

Den er ikke en helt almindelig V60’er. Volvos Cross Country modeller er mere sportslige og lidt rå at se på, og så kører de fantastisk. Det gælder også Volvos V60 Cross Country, hvor bekendtskabet ikke skal være mange kilometer gammelt, før man mærker, at her er en højere og mere kraftfuld bil end den almindelige V60’er.

V60 Cross Country kører super komfortabelt og oser af det typiske høje Volvo-sikkerhedsniveau, selv om den ikke efterlader nogen tvivl om at den også kan være hjemmebane i det mere krævende terræn. Det er en rigtig god kombination for familiens store legebarn, som dermed kan signalere ansvarlighed uden helt at drukne sin indre blærerøv.

Bilen, vi kører i, er en Volvo V60 Cross Country D4 Aut. AWD med træk på alle fire hjul og en 5-cylindret dieselmotor som yder 190 HK. Den både kører og lyder godt, og det er et herligt brøl motoren giver fra sig, når der trædes friskt på pedalen.

Føler sig hjemme på alle veje

V60 Cross Country har den store frihøjde til at kunne køre på alle vejtyper i al slags vejr - og versionen med firehjulstræk forbedrer modellens egenskaber.

På motorvejen vil funktionen Corner Traction Control give din kørsel kant, når du tager et sving med høj hastighed.

Kabinen byder på god plads, og generelt er design og udførelse smagfuldt og af rigtig god kvalitet. V60 Cross Country er både til de lange ture og så den korte ned til golfbanen med masser af plads til udstyr bagerst i bilen.

Da den først Cross Country (V70) kom på markedet i 1997, var Volvo først med en luksusstationcar, som var beregnet til kørsel, der stiller større og andre krav til bilen end de almindelige landeveje. Også dengang markerede den sig positivt i gadebilledet, og konceptet har siden været populært hos mange bilister.

Og det med god grund. V60 Cross Country kombinerer det bedste fra to verdener. Du kan komme frem de fleste steder med den, og samtidig kan du læne dig tilbage og nyde den komfortable kørsel, bilen byder på.

Bilen appellerer til bilister med en aktiv livsstil, som helst ikke lader sig stoppe af de små forhindringer som bumpede jordveje og lidt vanskeligt terræn.

Volvo V60 Cross Country fås fra 475.095 eller kan privatleases fra 3.995 kr./mdr. med en førstegangsydelse på 25.000 kroner.

Flere nyheder

Hverdagen nærmer sig – børnene starter i skole igen, der skal smøres madpakker, og den daglige hente-og bringe... Læs mere!

Det automatiske parkeringssystem henter og bringer bilen helt uden indblanding. Systemet anvendes allerede i p... Læs mere!

Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ... Læs mere!

Subaru bygger verdens sikreste biler. Nu er målet nået med to modeller. Ny Forester er noteret med det højeste... Læs mere!

Det er tid til at skifte til sommerdæk - hvad skal du være opmærksom på? Læs mere!

Volvo har netop præsenteret en fornyet udgave af sit flagskib, den store XC90. Vi har testet den, og vi er beg... Læs mere!

Renault Kadjar er den første store crossover fra Renault, hos Renault er forventningerne høje. Læs mere!

TEST: Volvo XC60 viderefører i 2019-udgaven generne fra den dynamiske, svenske SUV og kombinerer elegance med ... Læs mere!

Audi Sport har gjort topmodellen i TT-modelrækken endnu skarpere – både som Coupé og Roadster. Den femcylindre... Læs mere!

Mazda giver verdenspremiere til en ny kompakt SUV på årets internationale biludstilling i Geneve. Læs mere!