Flexleasing har de seneste år oplevet en markant fremgang på bekostning af de mere traditionelle finansieringsformer.

Flexleasing har de seneste år oplevet en markant fremgang på bekostning af de mere traditionelle finansieringsformer.
Med leasing skal du som bilkøber ikke binde dyr kapital i registreringsafgiften og derved opnår leasingtager en lav udbetaling på bilen og generelt en lav kapitalbinding gennem hele leasingforløbet.

Man kan sige at flexleasing, for alvor har vundet de bilglade danskers hjerte. Fordelene ved leasing af bilen er mange, og oftest er det den lille kapitalbinding der er tillokkende, når bilkøbere skifter fra traditionel køb/finansiering til flexleasing. For med leasing skal bilkøberne ikke binde dyr kapital i registreringsafgiften og det er specielt på lidt dyrere biler en fordel.

I takt med at der kommer flere og flere biler på gaden der er leaset, breder fordelene sig som ringe i vandet. Det er ikke unormalt at der er en vis utryghed og mange spørgsmål, første gang bilen skal "erhverves" med flexleasing som finansieringsform. De mere traditionelle finansieringsformer har trods alt været på markedet i rigtig mange år, og mange købere er derfor naturligt mere bekendte med et normalt bilkøb og en typisk finansieringsmodel.

Ikke desto udgjorde flexleasing i juli måned hele 55% af det totale bilsalg. Det var også første måned hvor andelen af leasingkøretøjer oversted det traditionelle bilsalg. Så flexleasing er kommet for at blive og det er blevet vel modtaget af de afgiftsplagede danskere.

Fordelene ved flexleasing
Med leasing skal du som bilkøber ikke binde dyr kapital i registreringsafgiften og derved opnår leasingtager en lav udbetaling på bilen og generelt en lav kapitalbinding gennem hele leasingforløbet. Besparelsen er også en fordel for leasingtager, når der kan forventes værditab på registreringsafgiften og/eller hvis der kommer nye afgiftsnedsættelser. For med flexleasing er afgiften kun periodevis, for den periode hvor leasingtageren anvender køretøjet.

Du vil med leasing også opnå en besparelse ved kaskoforsikring af køretøjet, for når registreringsafgiften kun er betalt periodevis, er bilen reelle værdi lavere og forsikringssummen derved også lavere. Det er ligeledes en fordel for leasingtager at såfremt der kommer skade på bilen, vil den "ubrugte" periodevise afgift kunne tilbagebetales af SKAT. Derved opnår leasingtager også fordelen ved at bilen, ved større skader, ikke nødvendigvis genopbygges med tab for ejeren til følge.

Den lave kapitalbinding giver også et mere fleksibelt bilskifte, for det er nemmere at sælge en bil uden afgift efter endt leasingperiode. Ligesom leasingtager også vil opleve at selv en mindre nedsættelse af bilen vil have en stor effekt hvis bilsalget skal gå hurtigt. For når der ikke er betalt den fulde afgift på bilen, vil selv en lille nedsættelse af bilen have en stor procentvis effekt.

Mange virksomheder vælger også leasing når bilerne skal indkøbes. Den indbyggende fleksibilitet er en stor fordele for de virksomheder der oplever skiftende behov og samtidigt ikke ønsker at binde dyr arbejdskapital i køretøjer til medarbejderne. Den lavere kapitalbinding gør også at mange virksomheder oplever at selve kreditgodkendelsen glider let igennem, sammenlignet med de ofte vanskelige finansieringsvilkår der kan herske i bankerne.

Specielt den lave "metalpris", som selve køretøjet kaldes i branchen, gør at virksomhederne oplever at flexleasing er den fleksible løsning, for ændres behovene inden for leasingperioden kan leasingvirksomheden stoppe afgiftsbetalingen til SKAT og derved fritstille leasingtager. Det er en markant besparelse, sammenlignet med traditionelt køb.

Flere nyheder

Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ... Læs mere!

Subaru bygger verdens sikreste biler. Nu er målet nået med to modeller. Ny Forester er noteret med det højeste... Læs mere!

Interessen for SUV modeller er steget gevaldigt de senere år. Og med priserne på den nye KIA Sportage, kan fle... Læs mere!

Det er tid til at skifte til sommerdæk - hvad skal du være opmærksom på? Læs mere!

Renault Kadjar er den første store crossover fra Renault, hos Renault er forventningerne høje. Læs mere!

TEST: Volvo XC60 viderefører i 2019-udgaven generne fra den dynamiske, svenske SUV og kombinerer elegance med ... Læs mere!

Audi Sport har gjort topmodellen i TT-modelrækken endnu skarpere – både som Coupé og Roadster. Den femcylindre... Læs mere!

BMW 7-serien har altid stået for innovation, luksus og sofistikeret elegance. Nu får modellen en endnu skarper... Læs mere!

Mazda giver verdenspremiere til en ny kompakt SUV på årets internationale biludstilling i Geneve. Læs mere!

Fra i dag og resten af ugen kan bilisterne se repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørf... Læs mere!