Bridgestone har påbegyndt et samarbejde med Don Law XJ220 i England for at udvikle en ny generation af dæk til den legendariske Jaguar model XJ220.

Bridgestone har påbegyndt et samarbejde med Don Law XJ220 i England for at udvikle en ny generation af dæk til den legendariske Jaguar model XJ220.
Med de nye dæk til XJ220 hjælper Bridgestone med at holde en legende kørende.

Det oprindelige samarbejde om udviklingen af dækkene til model XJ220 er veldokumenteret, men dæk i den krævede størrelse til bilen udgik af produktion for nogle år siden.

Ved et tilfældigt møde åbnede Don Law diskussion med Bridgestone Europe om muligheden for at producere nye dæk, som matcher den oprindeligt krævende specifikation. Takket være et netværk af XJ220-entusiaster, har de to selskaber nu samlet et hold, der omfatter den oprindelige chef udviklingsingeniør, en testkører og også den berømte stelnummer 004 pre-produktions model.

”Det er meget vigtigt at holde sådanne ikoniske køretøjer kørende i dag og støtte folk som Don Law og hans team af ekspert teknikere. Teknologi har bevæget sig betydeligt i de sidste 25 år, og vi tror, vi vil være i stand til at producere et dæk, der vil tilfredsstile alle XJ220-entusiaterne", siger Christophe de Valroger, Vice President Consumer OE hos Bridgestones Europa.

Projektet skrider hastigt frem og målet er at model XJ220 fejrer sin 25 års fødselsdag med et par nye Bridgestone sko i 2017.

Flere nyheder

Har du smidt noget i hovedet på en cyklist i dag? Nej? Godt, men det er der så andre, der har, for bag rattet ... Læs mere!

Subaru bygger verdens sikreste biler. Nu er målet nået med to modeller. Ny Forester er noteret med det højeste... Læs mere!

Interessen for SUV modeller er steget gevaldigt de senere år. Og med priserne på den nye KIA Sportage, kan fle... Læs mere!

Det er tid til at skifte til sommerdæk - hvad skal du være opmærksom på? Læs mere!

Renault Kadjar er den første store crossover fra Renault, hos Renault er forventningerne høje. Læs mere!

TEST: Volvo XC60 viderefører i 2019-udgaven generne fra den dynamiske, svenske SUV og kombinerer elegance med ... Læs mere!

Audi Sport har gjort topmodellen i TT-modelrækken endnu skarpere – både som Coupé og Roadster. Den femcylindre... Læs mere!

BMW 7-serien har altid stået for innovation, luksus og sofistikeret elegance. Nu får modellen en endnu skarper... Læs mere!

Mazda giver verdenspremiere til en ny kompakt SUV på årets internationale biludstilling i Geneve. Læs mere!

Fra i dag og resten af ugen kan bilisterne se repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørf... Læs mere!