Bridgestone har påbegyndt et samarbejde med Don Law XJ220 i England for at udvikle en ny generation af dæk til den legendariske Jaguar model XJ220.

Bridgestone har påbegyndt et samarbejde med Don Law XJ220 i England for at udvikle en ny generation af dæk til den legendariske Jaguar model XJ220.
Med de nye dæk til XJ220 hjælper Bridgestone med at holde en legende kørende.

Det oprindelige samarbejde om udviklingen af dækkene til model XJ220 er veldokumenteret, men dæk i den krævede størrelse til bilen udgik af produktion for nogle år siden.

Ved et tilfældigt møde åbnede Don Law diskussion med Bridgestone Europe om muligheden for at producere nye dæk, som matcher den oprindeligt krævende specifikation. Takket være et netværk af XJ220-entusiaster, har de to selskaber nu samlet et hold, der omfatter den oprindelige chef udviklingsingeniør, en testkører og også den berømte stelnummer 004 pre-produktions model.

”Det er meget vigtigt at holde sådanne ikoniske køretøjer kørende i dag og støtte folk som Don Law og hans team af ekspert teknikere. Teknologi har bevæget sig betydeligt i de sidste 25 år, og vi tror, vi vil være i stand til at producere et dæk, der vil tilfredsstile alle XJ220-entusiaterne", siger Christophe de Valroger, Vice President Consumer OE hos Bridgestones Europa.

Projektet skrider hastigt frem og målet er at model XJ220 fejrer sin 25 års fødselsdag med et par nye Bridgestone sko i 2017.

Flere nyheder

Volvo har netop præsenteret en fornyet udgave af sit flagskib, den store XC90. Vi har testet den, og vi er beg... Læs mere!

Renault Kadjar er den første store crossover fra Renault, hos Renault er forventningerne høje. Læs mere!

TEST: Volvo XC60 viderefører i 2019-udgaven generne fra den dynamiske, svenske SUV og kombinerer elegance med ... Læs mere!

Audi Sport har gjort topmodellen i TT-modelrækken endnu skarpere – både som Coupé og Roadster. Den femcylindre... Læs mere!

Mazda giver verdenspremiere til en ny kompakt SUV på årets internationale biludstilling i Geneve. Læs mere!

Lige nu er der optimale vejrbetingelser for rust på bilen. Er din bil ikke rustbeskyttet, kan det koste op til... Læs mere!

Fra i dag og resten af ugen kan bilisterne se repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørf... Læs mere!

Toyota har netop åbnet for forsalget af den helt nye og femte generation af verdens bedst sælgende SUV, Toyota... Læs mere!

I år kan Ford Motor Company fejre 100 år i Danmark, og salgstallene for det 99. år viser en fremgang både for ... Læs mere!

Fords USA-baserede arbejde inden for selvkørende teknologi er allerede godt i gang i Detroit, Pittsburgh og Mi... Læs mere!