Bridgestone har påbegyndt et samarbejde med Don Law XJ220 i England for at udvikle en ny generation af dæk til den legendariske Jaguar model XJ220.

Bridgestone har påbegyndt et samarbejde med Don Law XJ220 i England for at udvikle en ny generation af dæk til den legendariske Jaguar model XJ220.
Med de nye dæk til XJ220 hjælper Bridgestone med at holde en legende kørende.

Det oprindelige samarbejde om udviklingen af dækkene til model XJ220 er veldokumenteret, men dæk i den krævede størrelse til bilen udgik af produktion for nogle år siden.

Ved et tilfældigt møde åbnede Don Law diskussion med Bridgestone Europe om muligheden for at producere nye dæk, som matcher den oprindeligt krævende specifikation. Takket være et netværk af XJ220-entusiaster, har de to selskaber nu samlet et hold, der omfatter den oprindelige chef udviklingsingeniør, en testkører og også den berømte stelnummer 004 pre-produktions model.

”Det er meget vigtigt at holde sådanne ikoniske køretøjer kørende i dag og støtte folk som Don Law og hans team af ekspert teknikere. Teknologi har bevæget sig betydeligt i de sidste 25 år, og vi tror, vi vil være i stand til at producere et dæk, der vil tilfredsstile alle XJ220-entusiaterne", siger Christophe de Valroger, Vice President Consumer OE hos Bridgestones Europa.

Projektet skrider hastigt frem og målet er at model XJ220 fejrer sin 25 års fødselsdag med et par nye Bridgestone sko i 2017.

Flere nyheder

Fra i dag og resten af ugen kan bilisterne se repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørf... Læs mere!

Toyota har netop åbnet for forsalget af den helt nye og femte generation af verdens bedst sælgende SUV, Toyota... Læs mere!

I år kan Ford Motor Company fejre 100 år i Danmark, og salgstallene for det 99. år viser en fremgang både for ... Læs mere!

Over to dage i starten af november måned testede udvalgte medlemmer af fagforeningen Business Danmark sammen m... Læs mere!

Harley-Davidson etablerer nye research og udviklingscenter i Silocon Valley - i første omgang med fokus på de ... Læs mere!

Verdens bedst sælgende bilmodel gennem tiderne, Toyota Corolla, vender tilbage på det danske marked. Læs mere!

TEST: Vi har været en tur på den tyske autobahn med den nye Porsche 718 Boxster GTS, for at afprøve bilen i de... Læs mere!

En ny udgave af en af Danmarks mest populære biler, Toyota AYGO, er klar til at indtage de danske veje. Det sk... Læs mere!

TEST: Peugeot 308 blev introduceret på det danske marked for et års tid siden. Og der er tale om godt håndværk... Læs mere!

TEST: Volvo XC40 har bidt sig fast blandt den kompakte SUV-klasse. Den er smuk på den nordiske måde, og byder ... Læs mere!