De danske rejsendes interesse for Filippinerne vokser støt. I 2016 besøgte hele 18.049 danskere det asiatiske ørige, hvilket er 18 pct. flere end året før – og antallet af danske besøgende i Filippinerne var sidste år 55 pct. større end for seks år siden. Landet med de 7.107 øer hitter især pga. sine flotte strande, frodige natur og venlige folkefærd, forklarer et dansk rejsebureau.

De danske rejsendes interesse for Filippinerne vokser støt. I 2016 besøgte hele 18.049 danskere det asiatiske ørige, hvilket er 18 pct. flere end året før – og antallet af danske besøgende i Filippinerne var sidste år 55 pct. større end for seks år siden. Landet med de 7.107 øer hitter især pga. sine flotte strande, frodige natur og venlige folkefærd, forklarer et dansk rejsebureau.
Danske rejsende vil opleve ”uopdagede” destinationer, og derfor er øhop i Filippinerne blevet rigtig populært.

Flere og flere danskere har de senere år fået øjnene op for Filippinerne som rejsemål. Fra 2010 til 2016 er antallet af danske besøgende i Filippinerne vokset fra 11.609 til 18.049 – en stigning på hele 55 pct. Blot fra 2015 til 2016 er antallet af danske besøgende steget med 18 pct.

Landet med de 7.107 øer har tilsammen mere end 15.500 kilometer kyststrækning. Især strandene er noget af det, der har fået landet på mange danskeres ”bucket list”. Det mærker man også hos danske C&C Travel, der har solgt rejser til Filippinerne i over 20 år og lige nu oplever en større interesse end nogensinde.

- Danske rejsende vil opleve ”uopdagede” destinationer, og derfor er øhop i Filippinerne blevet rigtig populært. Her er færre turister end i andre asiatiske lande, og de små øer har fantastiske hvide sandstrande, der er mindst lige så smukke som fx i Thailand. Samtidig har landet en frodig natur og et meget farverigt undervandsliv, fortæller Luca Harrasser Burmeister, der er adm. direktør i C&C Travel.

Ørigets mange muligheder gør, at rejsemålet matcher en bred gruppe af rejsende:

- Filippinerne er et oplagt rejsemål for både familier, backpackere og bryllupsrejsende. Uanset om man foretrækker simple bungalows på stranden, autentiske hytter i junglen, luksuriøse og intime øresorts eller store familiehoteller med et væld af aktiviteter – så kan man finde det i Filippinerne, forklarer Luca Harasser Burmester, der samtidig vurderer prisniveauet som yderst favorabelt:

- Det er faktisk en smule billigere at bo og spise i Filippinerne end de fleste andre steder i Asien. Det betyder, at man som par eller familie kan få feriebudgettet til at række i længere tid – eller skeje lidt ud og fx tilbringe et par nætter på et luksusresort, som man ikke ville have råd til hjemme i Europa.

Prisvindende strande og gæstfri befolkning

Det er ikke kun de danske rejsende, der har fået øjnene op for Filippinernes øer og strande. Senest har TripAdvisors brugere kåret Nacpam Beach i billedskønne Palawan til den næstbedste strand i hele Asien i 2016 – og faktisk er hele tre filippinske strande på Top 25-listen.

Ifølge Luca Harrasser Burmeister er der dog ud over strandene og naturen også en anden helt særlig grund til, at Filippinerne har vundet danskernes hjerte:

- De lokales venlighed er måske det mest unikke ved Filippinerne. Ofte er det den meget venlige og gæstfrie befolkning, der får danskerne til at forelske sig i landet og rejse tilbage igen og igen, forklarer han.

Filippinerne kan besøges hele året rundt, men destinationen er især populær i perioden oktober-maj, hvor der er tørt og lunt.

De fleste store flyselskaber flyver til Filippinerne med ét stop undervejs i storbyer som fx Dubai, Singapore, Bangkok, Hong Kong, London, Amsterdam eller Istanbul.

Flere nyheder

Malaysia Airlines lancerer ny innovativ bookingløsning sammen med Amadeus. Læs mere!

Rejser er kun overgået af mad på bordet på budgetkontoen. Læs mere!

Et stigende antal danskere vælger fysisk aktivitet i flot natur frem for dovne dasedage ved poolen, når de hol... Læs mere!

Den el- og dieseldrevne færge Stena Jutlandica har nu sejlet i en måned. Resultaterne har overgået alle forven... Læs mere!

Fra december i år vil det kinesiske flyselskab Sichuan Airlines flyve direkte mellem metropolen Chengdu og Køb... Læs mere!

Air China åbner i dag sin første rute fra København til Beijing. Det vil betyde flere kinesiske rejsende i Dan... Læs mere!