SAS investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. Østjyderne får nye, direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.

SAS investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. Østjyderne får nye, direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.
SAS og Aarhus Airport præsenterer fem nye flyruter til og fra Aarhus. Derudover bliver ruten mellem Aarhus og København udvidet fra 8 til 10 daglige afgange i hver retning. Foto: Aarhus Airport.

Flere ruter, flere afgange og mange flere passagerer. Sådan ser fremtiden ud for Aarhus Airport, efter at lufthavnen sammen med SAS torsdag formiddag offentliggjorde planerne for et nyt strategisk samarbejde de to parter imellem. Det fandt sted på et pressemøde i Aarhus Airport.

Her fortalte koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, at SAS via samarbejdet investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. En investering der skaber mulighed for cirka 3.000 nye flyafgange, flere end 300.000 nye sæder sat til salg og omkring 200.000 nye passagerer i lufthavnen. Alt sammen inden for samarbejdets første år.

”Vi kan se et væsentligt potentiale i området. Vi styrker indenrigstrafikken med flere ekstra daglige afgange mellem Aarhus og København, hvilket giver bedre mulighed for at anvende fly som transport til København, hvor der er adgang til vores globale netværk. Derudover skaber vi en række direkte ruter fra Aarhus til feriedestinationer og vil blive ved med at udvikle dem. Dette er en stor satsning for SAS sammen med Aarhus Airport, og satsningen vil være med til at skabe adskillige arbejdspladser i og omkring Aarhus,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Konkret etablerer SAS fem nye internationale flyruter fra Aarhus til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split. Derudover bliver ruten mellem Aarhus og Malaga en helårsrute, således at SAS totalt vil tilbyde syv ruter til og fra Aarhus.

SAS øger samtidig flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent med det formål at styrke sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark. Samlet set vil SAS fra april 2018 beskæftige tre-fire fly i betjeningen fra Aarhus.

Med det nye samarbejde står Aarhus Airport foran en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent, hvilket naturligvis skaber stor glæde hos lufthavnens bestyrelsesformand Torben Boldsen. Han lægger vægt på, at samarbejdet med SAS blandt andet er et forsøg på at imødekomme konkrete ønsker fra lufthavnens erhvervskunder.

”For halvandet år siden fik vi lavet en undersøgelse, hvor erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker de havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København. Fællesnævneren for de tre ønsker er SAS, som er det eneste selskab, der flyver til alle tre destinationer. Derfor er det med både glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en massiv udvidelse af lufthavnens trafik i netop de ønskede retninger,” siger Torben Boldsen.

Flere nyheder

Den internationale rejseguide Luxury Travel Guide har netop udnævnt Bandholm Hotel til vinder i kategorien “Eu... Læs mere!

Ved den årlige World Golf Awards, der i weekenden blev afholdt for fjerde gang, løb Portugal - også for fjerde... Læs mere!

Rejsekoncernen satser på årets nye vinterrejsemål og er ved at opføre et stort nyt kompleks med et Sunwing og ... Læs mere!

Nyd det tropiske klima, hvide strande, strålende solskin og forrygende feststemning. Barbados’Food & Rum Festi... Læs mere!

Lørdag d. 7. oktober 2017 bliver der indført nye EU-regler for paskontrol af passagerer, der krydser Schengeng... Læs mere!

Den sidste sommermåned bød på 2.776.367 rejsende gennem Københavns Lufthavn. Særligt de lange ruter voksede. Læs mere!