SAS investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. Østjyderne får nye, direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.

SAS investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. Østjyderne får nye, direkte forbindelser til Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split.
SAS og Aarhus Airport præsenterer fem nye flyruter til og fra Aarhus. Derudover bliver ruten mellem Aarhus og København udvidet fra 8 til 10 daglige afgange i hver retning. Foto: Aarhus Airport.

Flere ruter, flere afgange og mange flere passagerer. Sådan ser fremtiden ud for Aarhus Airport, efter at lufthavnen sammen med SAS torsdag formiddag offentliggjorde planerne for et nyt strategisk samarbejde de to parter imellem. Det fandt sted på et pressemøde i Aarhus Airport.

Her fortalte koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, at SAS via samarbejdet investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. En investering der skaber mulighed for cirka 3.000 nye flyafgange, flere end 300.000 nye sæder sat til salg og omkring 200.000 nye passagerer i lufthavnen. Alt sammen inden for samarbejdets første år.

”Vi kan se et væsentligt potentiale i området. Vi styrker indenrigstrafikken med flere ekstra daglige afgange mellem Aarhus og København, hvilket giver bedre mulighed for at anvende fly som transport til København, hvor der er adgang til vores globale netværk. Derudover skaber vi en række direkte ruter fra Aarhus til feriedestinationer og vil blive ved med at udvikle dem. Dette er en stor satsning for SAS sammen med Aarhus Airport, og satsningen vil være med til at skabe adskillige arbejdspladser i og omkring Aarhus,” siger Lars Sandahl Sørensen.

Konkret etablerer SAS fem nye internationale flyruter fra Aarhus til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca og Split. Derudover bliver ruten mellem Aarhus og Malaga en helårsrute, således at SAS totalt vil tilbyde syv ruter til og fra Aarhus.

SAS øger samtidig flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent med det formål at styrke sammenhængskraften mellem Øst- og Vestdanmark. Samlet set vil SAS fra april 2018 beskæftige tre-fire fly i betjeningen fra Aarhus.

Med det nye samarbejde står Aarhus Airport foran en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent, hvilket naturligvis skaber stor glæde hos lufthavnens bestyrelsesformand Torben Boldsen. Han lægger vægt på, at samarbejdet med SAS blandt andet er et forsøg på at imødekomme konkrete ønsker fra lufthavnens erhvervskunder.

”For halvandet år siden fik vi lavet en undersøgelse, hvor erhvervslivet i Østjylland svarede på, hvilke ønsker de havde for lufthavnens trafik. Der blev entydigt peget på forbindelser til Oslo og Stockholm samt en hyppigere frekvens på ruten til København. Fællesnævneren for de tre ønsker er SAS, som er det eneste selskab, der flyver til alle tre destinationer. Derfor er det med både glæde og stolthed, at vi nu kan præsentere en massiv udvidelse af lufthavnens trafik i netop de ønskede retninger,” siger Torben Boldsen.

Flere nyheder

Efter fem års arbejde løftede David Beckham for nyligt sløret for en helt ny fodboldklub i Miami, der har fået... Læs mere!

Sommeren har både budt på varmerekorder og trafikrekorder. I august kørte knap 1,3 mio. biler under bommene, g... Læs mere!

I stedet for sygdom, tyveri og terror oplever vi forsinkede fly og små-skavanker. Læs mere!

Fra december i år vil det kinesiske flyselskab Sichuan Airlines flyve direkte mellem metropolen Chengdu og Køb... Læs mere!

Aarhus Airport har i begyndelsen af året oplevet solid vækst i lufthavnens passagertal. Udviklingen er speciel... Læs mere!

Hoteller i Danmark vinder frem i vintermånederne. Nye tal viser, at antallet af gæstenætter i januar og februa... Læs mere!

Skiområdet Saalbach, Hinterglemm, Leogang og Fieberbrunn tilbyder skiløb for enhver smag, hyggelig Østrigs alp... Læs mere!

Unik beliggenhed, gunstig infrastruktur og stor efterspørgsel på konferencefaciliteter, værelser og hotellejli... Læs mere!

Der er fart på hos rejsebureauet Africa Tours i Herning, der i 2017 oplevede selskabets travleste år nogensind... Læs mere!

Når børn og unge under 18 år rejser alene til udlandet, kræver mange lande, at barnet eller den unge kan fremv... Læs mere!