Er du træt af gæster som fra morgenstunden frådende kaster sig over liggestolene, overdænger en hel række med håndklæder, for derefter lade dem stå tomme det meste af dagen. Så vælg en anden type hoteller med lidt mere klasse.

Er du træt af gæster som fra morgenstunden frådende kaster sig over liggestolene, overdænger en hel række med håndklæder, for derefter lade dem stå tomme det meste af dagen. Så vælg en anden type hoteller med lidt mere klasse.
I denne sommer har Spies åbnet et nyt OBC-hotel (Ocean Beach Club) – denne gang på Cypern. Også her er der en række populære værelser med direkte pooladgang – og egne liggestole på terrassen.

Er det okay at stå tidligt op på ferierejsen, tage et håndklæde under armen og med det reservere en liggestole ved poolen til brug senere på dagen?

Syv ud af 10 er ikke i tvivl: det er et problem. Andre 21,1 pct. opfatter det ikke som sådan, mens 9,1 svarer ”ved ikke”. Sådan fordeler svarene sig hos de 11.133 medlemmer af Spies’ Rejsepanel, der har taget stilling til et af sommerens hotte samtaleemner under sydens sol, nemlig om det rimelige i at reservere liggestole, som man måske kun bruger ganske kort tid i løbet af dagen.

- Men de ferierende danskere mener ikke, at det nødvendigvis er dem selv, der skaber problemet. Kun 4,3 pct. siger, at de er med på morgenholdet, når der skal reserveres liggestole, 28,2 pct. gør det af og til, mens 67,6 pct. lader liggestole være liggestole og overlader dem til andre, fortæller kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Løsningen på ”problemet” ligger dog lige til højrebenet:

- På stadig flere af vores koncepthoteller såsom Sunwing Family Resorts for børnefamilier og Sunprime Hotels for voksne, som rejser uden børn, tilbyder vi lejligheder med direkte adgang til en privat, delt pool, som man kan hoppe direkte ned i fra ens egen terrasse – naturligvis udstyret med egne liggestole. Og der er rift om denne stressfri boligtype med såkaldt pool access, som vi har over 500 af på 31 hoteller – på flere af vores egne koncepthoteller har vi allerede solgt 50 pct. af lejlighederne med direkte pooladgang i skolernes sommerferie 2018, siger Torben Andersen.

Men hvad går tiden med, når man ligger i liggestolen (mulighed for at give tre svar)?

- Slikker sol (65,5 pct.)
- Læser (52,1 pct.)
- Kigger på andre mennesker (39,4 pct.)
- Hviler (36,3 pct.)
- Taler med mine medrejsende (27,4 pct.)

Om rejsepanelet: Spies rejsepanel er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, der afspejler meninger omkring ferie, rejser og andre relaterede spørgsmål. Panelet består af over 30.000 medlemmer. Det er frivilligt og gratis at være med, og man kan når som helst forlade panelet. Undersøgelsen er et såkaldt bekvemmelighedsudvalg, og de, der svarer, vælger at gøre det via et internetbaseret spørgeskema.

Flere nyheder

Hos Jysk Rejsebureau har man de seneste år oplevet stigende interesse for Mexicos spændende kultur, flotte str... Læs mere!

Stort potentiale og rekordhøj omsætning i den europæiske ferieparkkæde, Landal GreenParks, sender over 20 mill... Læs mere!

Aarhus Airport har i begyndelsen af året oplevet solid vækst i lufthavnens passagertal. Udviklingen er speciel... Læs mere!

Hoteller i Danmark vinder frem i vintermånederne. Nye tal viser, at antallet af gæstenætter i januar og februa... Læs mere!

Københavns Lufthavne A/S gennemfører nu to initiativer, som begge reducerer den takst, flyselskaberne betaler ... Læs mere!

Den internationale rejseguide Luxury Travel Guide har netop udnævnt Bandholm Hotel til vinder i kategorien “Eu... Læs mere!