Bedre sundhed, bedre miljø og bedre dyrevelfærd. Flere og flere danske husstande lægger kødfrie dage ind i madplanen. De 17 procent af forbrugerne, som prioriterer kødfrie dage, følger dermed i fodsporet på kendte flexitarianere, blandt andet madspildsfrontkæmper Selina Juul, skuespiller Ulrik Thomsen og stjernekokken Rasmus Kofoed.

Bedre sundhed, bedre miljø og bedre dyrevelfærd. Flere og flere danske husstande lægger kødfrie dage ind i madplanen. De 17 procent af forbrugerne, som prioriterer kødfrie dage, følger dermed i fodsporet på kendte flexitarianere, blandt andet madspildsfrontkæmper Selina Juul, skuespiller Ulrik Thomsen og stjernekokken Rasmus Kofoed.
Stadig flere danske forbrugere skriver kødfrie dage ind i madplanen. Hele 17 procent af danskerne er i dag, ifølge bogen Go Green, flexitarianere med en eller flere kødfrie dage om ugen. Og med nyt kødfrit univers gør MENY det både lettere og mere inspirerende at fravælge kød.

For at gøre det kødfrie valg nemmere introducerer MENY nu, som de første i dansk dagligvarehandel, et decideret kødfrit univers i køledisken. Helt konkret er der tale om mange forskellige veganske frokost- og middagsretter – to go eller ready to heat – hvoraf otte retter dagligt bliver tilberedt i fødevaremarkedets delikatesseafdeling. Den første kødfrie køledisk åbner den 24. marts i MENYs store butik på Borups Alle i København, hvor madblogger Mia Sommer, der blev kåret som årets veganer i 2016, vil være tilstede.

”Som hele Danmarks fødevaremarked vil vi gerne være med til at udvikle forbrugernes madvaner, og der er et klart behov i markedet for veganske kvalitetsfødevarer og velsmagende, gode kødfrie måltider. Derfor tager vi nu skridtet fuldt ud og etablerer Danmarks første kødfrie fødevareunivers i vores butikker. Både i den betjente delikatesseafdeling og i separate kølere får vi et attraktivt vegansk sortiment, der imødekommer forbrugernes ønsker med hensyn til variation, inspiration og ikke mindst let tilgængelige, kødfrie måltider”, siger Martin Brinch Jöhncke, koncept- og udviklingsdirektør i MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb.

MENYs nye kødfrie univers består af mange forskellige retter. Otte af disse bliver dagligt lavet af madarbejderne i MENYs delikatesseafdelinger, mens de resterende kommer fra udvalgte, veganske leverandører. Til frokost finder forbrugerne særlige frokostretter to go. Det gælder wraps, sandwiches, panini og forskellige salater. Til aften består konceptet af ready to heat retter, som kartofler med grøntsagsdeller, lasagne, pastapesto med fake kylling og Chili sin Carne.

Hver 6. har kødfrie dage

Undersøgelser fra bogen Go Green af Bibi Stella Kirkegaard viser, at 17 procent af danskerne i dag, bevidst eller ubevidst, lever som såkaldte flexitarianere. Altså med en eller flere kødfrie dage om ugen. Samtidig overvejer hele 26 procent af forbrugerne at spise mindre kød - blandt de 18-25 årige gælder det hele 36 procent.

De primære årsager til ønsket om at skære ned på kødet er hensynet til egen sundhed. Men også ønsket om at reducere den miljø- og klimabelastning, som kødindtaget medfører, er sammen med dyrevelfærdshensyn drivende for udviklingen.

Flere nyheder

Han har fotograferet berømtheder som U2, Amy Winehouse, Paul McCartney, Jack White og mange flere. Men han har... Læs mere!

Arlas Fondensmaddannelsestilbud MADlejr til børn i 6. og 7. klasse er så populært i de danske skoler, at 60 pr... Læs mere!

To forskere, der har fulgt Coding Class i et år, konkluderer, at det er vigtigt, at teknologiforståelse, compu... Læs mere!

Nu kan du oprette en fremtidsfuldmagt, mens du stadig er i stand til at træffe vigtige beslutninger. Læs mere!

Dansk landsbyidyl møder friluftsteater, og eventyr vækkes til live. I år kan man på Frilandsmuseet nord for Kø... Læs mere!

14. juni 1998 ankom dronning Margrethe til et spritnyt betalingsanlæg i Korsør og 'klippede' snoren til Storeb... Læs mere!