Videospil og særligt spil-apps er populære blandt danskerne som aldrig før. Senest er Pokémon GO blevet en fast app på mange danskeres mobiler og tablets. Succesen for spil-apps giver branchen for videospil medvind frem mod 2020, på trods af at nogle af de traditionelle PC- og konsolspil samt browser-baserede spil oplever tilbagegang.

Videospil og særligt spil-apps er populære blandt danskerne som aldrig før. Senest er Pokémon GO blevet en fast app på mange danskeres mobiler og tablets. Succesen for spil-apps giver branchen for videospil medvind frem mod 2020, på trods af at nogle af de traditionelle PC- og konsolspil samt browser-baserede spil oplever tilbagegang.
Videospil og særligt spil-apps er populære blandt danskerne som aldrig før.

Ifølge PwC’s årlige analyse Global Entertainment & Media Outlook 2016-2020 forventes omsætningen i den danske videospilbranche gennemsnitligt at stige med en årlig vækst på 4,4 % frem mod 2020. Omsætningen i 2015 lå på ca. 1,1 mia. kr. og forventes i 2020 at udgøre ca. 1,4 mia. kr. Disse tal dækker over sociale spil (app og browser), konsolspil (digitalt, online og fysiske) samt PC-spil (digitale, online og fysiske).  

”På trods af tilbagegangen for de traditionelle spil, som fx fysiske PC- og konsolspil samt de browserbaserede spil, forventes branchen fortsat at opleve vækst hen over de næste 5 år. Online og digitale konsol- og PC-spil samt spil-apps bliver stadigt mere populære og trækker dermed væksten op,” udtaler Leif Ulbæk Jensen, der er partner og medieekspert i PwC.

Det er særligt inden for spil-apps, at der forventes en betydelig vækst. Omsætningen i 2015 lå på ca. 150 mio. kr. i 2015, og den forventes at stige med en gennemsnitlig vækst på 6 % om året til 200 mio. kr. i 2020.  

”Der ses en betydelig stigning i brugen af spil-apps, som på mobil og tablets efterhånden er blevet allemandseje. Spil-apps er ofte gratis eller billige at downloade og på den måde let tilgængelige. Typisk er det først længere inde i spillet, når spilleren måske er blevet bidt af at spille, at man skal bruge penge på tilkøb til spillet eller for at stige i levels," fortæller Leif Ulbæk Jensen.

Den danske vækst i spilbranchen følger den globale udvikling
Ser man på den globale udvikling forventes omsætningen i videospilbranchen at stige med en årlig vækst på 4,8 % frem mod 2020, hvor den globale omsætning vil udgøre cirka 600 mia. kr. Også her trækker spil-apps væksten. I Europa og Nordamerika lå omsætningen inden for spil-apps i 2015 på henholdsvis 20,7 mia. kr. og 11,3 mia. kr. I 2020 forventes en omsætning på henholdsvis 29,9 mia. kr. og 14,9 mia. kr.  

I øjeblikket er én bestemt spil-app på alles læber, nemlig Pokémon GO, som har taget såvel Danmark som resten af verden med storm. På blot én uge blev spillet downloadet 7,5 millioner gange og har vakt begejstring hos både børn og voksne.

”Pokémon GO-spillet har på det nærmeste revolutioneret spilverdenen ved at kombinere den virtuelle og den virkelige verden på en helt ny måde. Mange er hoppet med på bølgen og er blevet fanget af samler-elementet i spillet. I bund og grund er der tale om et meget simpelt spil, men det er nyt og spændende, og det kommer til at udfordre den øvrige spilbranche, der hele tiden må tænke innovativt,” fortæller Leif Ulbæk Jensen.

Pokémon GO har åbnet op for nye typer af kommercielle samarbejder med aktører uden for videospilbranchen. Der laves fx samarbejder med McDonalds i Japan om en Pokémon-fest, og der er set lignende eksempler på kommercielle samarbejder i USA.  

Flere nyheder

Med den seneste opdatering fra Apple, som bringer Apples multiroom-løsning til markedet, offentliggører Bang &... Læs mere!

Ved et event i Paris i sidste uge lancerede Huawei den nye P20-serie. Og allerede nu kan teknologivirksomheden... Læs mere!

De fleste drenge og mange piger har på et tidspunkt drømt om at blive ejer af en af de legendariske Harley-Dav... Læs mere!

Tiden, hvor lyd- og video-udstyr skal installeres med hver deres netværk, er ved at være ovre. Fremtidens AV-l... Læs mere!

Livet er for kort til dårlig kaffe. Caféerne har ikke længere eneret på at brygge den bedste kaffe: Sage the O... Læs mere!

Undgå at blive offer for spionage hvis dit webcam bliver hacket. Årets mandelgave giver ekstra sikkerhed til m... Læs mere!