Danskerne færdes usikkert på nettet, når de er ude. En ny undersøgelse fra TDC Group viser at knap 60 procent af danskerne logger på trådløse netværk, som de ikke kender ejeren af. Hjemme er danskerne mere sikre og langt de fleste har sikret deres eget netværk med en kode og anvender kryptering på netværket.

Danskerne færdes usikkert på nettet, når de er ude. En ny undersøgelse fra TDC Group viser at knap 60 procent af danskerne logger på trådløse netværk, som de ikke kender ejeren af. Hjemme er danskerne mere sikre og langt de fleste har sikret deres eget netværk med en kode og anvender kryptering på netværket.
Chef for Security Operations Center i TDC Group Lars Højberg giver danskerne gode råd om net-sikkerhed.

Digital sikkerhed bliver vigtigere og vigtigere. I takt med mere og mere af vores hverdag og liv er digitaliseret er det centralt at sikre sig på nettet. Sommeren har budt på historier om såvel hackerangreb rettet mod Demokraterne i USA og masser af eksempler på unge, som får stjålet deres intime billeder fra mobiltelefoner og computere. TDC Group har undersøgt danskernes sikkerhedsvaner på nettet. 59 procent af danskerne logger på trådløse net de ikke kender ejeren af. Chef for Security Operations Center i TDC Group Lars Højberg forklarer:

- Dette udgør en potentiel risiko, da åbne trådløse netværk kan bruges til at opsnappe brugernes informationer. Så overvej grundigt om du har brug for at gå på et usikkert åbent netværk, eller om du kan bruge mobilnettet i stedet. Det er meget let for kriminelle at lave et åbent hotspot, f.eks. på en cafe, kalde netværket et navn som ligner caféens og derefter opsnappe trafikken fra mobiler og tablets som anvender hotspottet.

Danskerne opdager ikke altid selv, når de er udsat for identitetstyveri. Kun 14 procent af danskerne siger, at de har oplevet forsøg på digital kriminalitet, som bl.a. omfatter identitetstyveri. Hos TDC Group er vurderingen, at dette tal er i underkanten.

- Mange digitale kriminelle er meget dygtige, og du vil muligvis ikke opdage, at din computer, mobil eller tablet er inficeret med virus eller ondsindet software. Vi oplever desværre også, at ganske almindelige danskere ofte er mål for kriminelle, som får adgang til personlige oplysninger og kan stjæle tilfældige menneskers identitet på nettet. Derfor er det godt, hvis vi kan bruge vores sunde fornuft – f.eks. når vi tænker på at logge på ukendte netværk, uddyber Lars Højberg.

Hjemme er danskerne mere forsigtige med digital sikkerhed og er gode til at sikre deres trådløse net. Kun otte procent har ikke sikret deres eget trådløse netværk med en kode og kryptering.

Her er ni gode råd til digital sikkerhed og brug af netværk:
- Lås din mobil, tablet og computer med adgangskode
- Skift dine adgangskoder på nettet jævnligt – og især hvis du har været på ferie og gået på ukendte netværk
- Brug ikke samme kodeord alle steder på nettet
- Gå kun på netværk, du kender ejeren af (pas på, nogle ”falske” netværk anvender navne der ligner kendte steder)
- Brug 3G- eller 4G-mobilnettet i stedet for netværk du ikke kender
- Hold din mobil, tablet og computer opdateret med nyeste sikkerhedsopdateringer
- Anvend antivirus på dine enheder
- Sørg for dine enheder ikke åbner op for at dele netforbindelse med andre enheder via bluetooth, wifi eller USB - uden der skal bruges en adgangskode
- Brug adgangskode på dit trådløse netværk

Flere nyheder

6 ud af 10 danskere shopper online mindst én gang om måneden. Især shopping via mobilen er blevet populært og ... Læs mere!

Huawei har sammen med Porsches designafdeling skabt en luksusversion af den anmelderroste smartphone, Huawei M... Læs mere!

B&O PLAY lancerede forleden Beolit 17 – det seneste skud på stammen i den ikoniske Beolit-serie, der blev lanc... Læs mere!

Håndværker-mobil slår de populære iPhones, viser opgørelse fra TDC Erhverv Læs mere!

MasterCase Pro 6 er navnet på det nyeste pc-kabinet i Cooler Masters MasterCase-serie. Produkterne i serien ha... Læs mere!

Danmarkspremiere: TDC Group og netværksleverandøren Huawei har kigget ind i fremtiden og som de første i lande... Læs mere!