Reklamebureauet Liquidminds har købt en del af adfærdsbureauet BehaviorCPH. Det skal kvalificere fremtidige reklamekampagner ved hjælp af såkaldt neuromarketing.

Reklamebureauet Liquidminds har købt en del af adfærdsbureauet BehaviorCPH. Det skal kvalificere fremtidige reklamekampagner ved hjælp af såkaldt neuromarketing.
Det københavnske reklamebureau Liquidminds har købt en del af BehaviorCPH med det formål at bruge neuromarketing i forbindelse med reklamekampagner.

Hvad tænker og føler forbrugere, når de bliver eksponeret for et bestemt produkt eller en reklamekampagne? Et forhold som tidligere har været næsten umuligt at afdække, men som i dag kan besvares endog meget præcist. Netop dette forhold har reklamebureauet Liquidminds taget konsekvensen af ved at købe en andel af adfærdsbureauet BehaviorCPH, som i tæt parløb med Odense Universitetshospital og virksomheden Neurons producerer viden om forbrugeradfærd ved hjælp af hjerneforskning.

”Vi ved fra forskning, at omkring 95 procent af alle beslutninger blevet taget på et ubevidst plan. Det vil sige, at man reelt ikke kan spørge forbrugere, hvorfor de er interesseret i at købe et bestemt produkt og forvente at få et brugbart svar, for forbrugerne ved det simpelthen ikke. Til gengæld kan man med stor nøjagtighed aflæse data fra eksempelvis hjernescanninger, når forbrugere bliver præsenteret for et produkt eller for den sags skyld en reklamekampagne,” siger Vibeke Nannerup, CEO i Liquidminds.

Teknikken kaldes for neuromarketing og fungerer ved, at testpersoners præferencer og reaktionsmønstre bliver analyseret ved hjælp af blandt andet hjernescanninger og eye tracking, hvor det er muligt at aflæse øjnenes bevægelser og sammenholde dem med reaktionerne i hjernen, når forbrugeren bliver præsenteret for en hjemmeside, en reklamekampagne eller et givent produkt.

Tanken er, at neuromarketing fremover skal være en del af værktøjskassen hos Liquidminds, og samarbejdet er allerede blevet testet med gode resultater til følge, fortæller Vibeke Nannerup.

”Efter et par succesfulde cases sammen har vi besluttet at gå all-in i samarbejdet med BehaviorCPH. Deres systematiske tilgange til brugerindsigter, tracking i forhold til brugerdata og deres evne til at skabe ’connected user exeperiences’, har vist sig at være genial i relation til vores strategiske og konceptuelle arbejde. Vi har gennem et par cases fået dem naturligt integreret i vores processer, og et helt tæt samarbejde synes at være et naturligt skridt,” siger hun.

Også CEO i BehaviorCPH, Tanja Falsig, er begejstret for det nye parløb og understreger, at metoderne kan kvalificere reklamekampagner af enhver tænkelig art.

”Noget af det sværeste inden for reklame og marketing er at forudse, hvordan en bestemt indsats eller kampagne kommer til at performe. Den indsigt får Liquidminds nu i høj grad med i kassen af værktøjer, for neuromarketing er den ultimative test af et design eller en kampagne. I stedet for at spørge efter svar kan vi aflæse svaret direkte i forbrugernes hjerner med meget større mulighed for at ramme plet,” siger Tanja Falsig.

Liquidminds har købt 49 procent af BehaviorCPH, og de to parter er allerede flyttet sammen under samme tag på Frederiksberg i København.

Flere nyheder

Hansen & Nielsen i Næstved sætter øget fokus på deres aktiviteter inden for el-installation og designbelysning... Læs mere!

Efter 17 år i Deloitte og knap to år i VP Security skifter Kim Bjørn Christensen nu til en af nordens vækstkom... Læs mere!

Den ikoniske iværksætter indtager scenen, når den førende internationale business event og konference for forr... Læs mere!

I Riga har den danske accelerator Accelerace i samarbejde med tidligere kræfter fra Techstars og Lattelecom op... Læs mere!

Rambøll-chef bliver ny formand for FRI - Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Læs mere!

Med en omsætning på 30 milliarder kroner og et resultat før skat på 3,4 milliarder blev 2016/17 det hidtil bed... Læs mere!

Ransomware, CEO-fraud og NotPetya, var nogle af de sikkerhedstrusler, der tog overskrifterne i 2017. Men der v... Læs mere!

Der er betydelig forskel på, hvordan digitaliseringen har gjort sit indtog hos de danske virksomheder. Det vis... Læs mere!

Ligesom i mange andre brancher stiger miljøkravene også inden for marine-industrien. Energi-, forsynings- og k... Læs mere!

Den 1. december forsvandt den sidste del af Købmandstanden fra dansk erhvervslivs landkort. Købmandstandens In... Læs mere!