I 2016 blev første spadestik taget på Københavns nye bydel, Grønttorvet. De første ejendomme er allerede fuldt udlejet, og der er lavet væksthuse og fælleshaver for at skabe et socialt fællesskab i bydelen.

I 2016 blev første spadestik taget på Københavns nye bydel, Grønttorvet. De første ejendomme er allerede fuldt udlejet, og der er lavet væksthuse og fælleshaver for at skabe et socialt fællesskab i bydelen.
Øverst på Grønttorvet ses de første boliger, der er bygget på den nye bydel.

Arbejdet med at lægge 6,3 mio. mursten og knap 1.200 km kabler og rør til Københavns nye bydel er godt i gang. FB Gruppen og PKA står bag Grønttorvet, der kommer til at have 2.200 boliger, butikker og institutioner og forventes at stå færdig i 2021.

Bydelen følger planen, hvor byggeriet af en ny boligejendom går i gang hver tredje måned. Den sjette boligejendom er ved at blive opført, og to ejendomme med lejeboliger er fuldt udlejet. Samtidig er de første udbudte 60 ejerboliger og 99 andelsboliger solgt, mens de næste 92 andelsboliger er reserveret.

Hans-Bo Hyldig, direktør i FB Gruppen, er stolt over, at bydelen skrider frem efter planen uden at gå på kompromis med kvaliteten og visionen.

”Der er stor efterspørgsel på boligerne, der stort set er blevet udlejet med det samme til et godt mix af unge og seniorer, singler og børnefamilier. Særligt bydelens grønne profil har været afgørende for lejerne, og næste efterår starter vi med at anlægge den store park med spiselige frugter, der trækker tråde til områdets historie som handelsplads for grønthandlere,” siger Hans-Bo Hyldig, adm. direktør i FB Gruppen.

Mangfoldig bydel med grøn profil

Grønttorvet bliver en mangfoldig bydel med forskellige boformer med eje-, leje- og andelsboliger i form af lejligheder, rækkehuse, studieboliger og seniorbofællesskaber. Det sikrer en blandet bydel med beboere med forskellige indkomster, baggrunde og aldersgrupper.

Herudover er der fokus på fællesaktiviteter, der skaber relationer mellem beboerne i de enkelte ejendomme og på tværs af bydelen. Væksthuse, fælleshaver og plantelaug samt et kommende fælleshus for hele bydelen er nogle af de initiativer, der skal understøtte et socialt fællesskab.

”Sammen med FB Gruppen har vi vægt på at skabe en grøn og social mangfoldig bydel, hvor beboerne kan skabe relationer til hinanden. Eksempelvis kan seniorerne ud over deres egne naboer og bofæller deltage i plantelaug med folk fra hele Grønttorvet. På den måde skaber vi en socialt sammenhængende bydel, der giver et robust afkast til vores medlemmers pensioner,” siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Om Grønttorvet

● Grønttorvet er på 160.000 kvm. (svarende til 22 fodboldbaner), hvor der kommer 2.200 blandede boliger, to børneinstitutioner, butikker, cafeer og kontorer
● Bydelen får en 23.000 m2 stor park, hvor søjler fra den gamle auktionshal og frugttærer og nøddebuske bevarer Grønttorvets historiske rødder
● Byggerier af bydelen skaber ca. 6.200 arbejdspladser og har en samlet projektsum på ca. 5 mia. kr. Bydelen forventes at stå færdig i 2021

Flere nyheder

Lejlighederne i The Silo i Københavns Nordhavn er nu næsten udsolgt. Af de i alt 40 lejligheder er der kun tre... Læs mere!

Designet bag den nye SACKit Nordic-serie bygger på genkendelighed, kompromisløshed og eksklusivitet. Læs mere!

En eksklusiv vinøs nyhed er essentielt i Svane Køkkenets 2018-kollektion, som emmer af nordisk råstyrke og mas... Læs mere!

1,5%-lånet er tilbage som mulighed for boligejerne. Lånene taler både til boligkøbere og eksisterende boligeje... Læs mere!

Fra uge 9 kan kunderne sætte sig godt til rette i Danmarks største udvalg af havemøbler hos IDEmøbler, der ogs... Læs mere!

Boligejerne tager nu et nyt, stort skridt på vejen til at sikre boligejerne gode vilkår. Boligejerne - interes... Læs mere!