Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at huspriserne i 4. kvartal 2017 steg og dermed endte resultatet for 2017 som helhed med en prisstigning på 5,3%.

Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at huspriserne i 4. kvartal 2017 steg og dermed endte resultatet for 2017 som helhed med en prisstigning på 5,3%.
Vi forventer at boligpriserne stiger igen i år, siger chefanalytiker i Nykredit Mira Lie Nielsen.

Renses der for sæsonudsving er huspriserne på landsplan med få undtagelser øget i fire år, og prisen for 1 kvadratmeter bolig er i dag næsten 20% højere end for 4 år siden. Det svarer til, at et gennemsnitligt parcelhus er blevet næsten 270.000 kr. mere værd.

- 2017 blev året hvor det med syvtommersøm blev slået fast, at fremgangen på boligmarkedet ikke længere kun er forbehold Københavnsområdet og de andre største byer. Der er gang i handlerne og prisfremgangen er nået ud i samtlige landsdele. Nogle steder i landet er der dog fortsat mange huse til salg og derfor er prisstigningerne der, da også forholdsvis beskedne. Det nuværende boligmarkedsopsving kommer altså boligejere i alle dele af landet til gode, siger chefanalytiker i Nykredit Mira Lie Nielsen.

- Vi flytter generelt mod byerne, ikke kun de allerstørste, men mod de større byer i et område, hvilket giver stor efterspørgsel efter boliger i områder tæt på en by af en vis størrelse. Derfor er de meget kraftige prisstigninger fortsat centraliseret omkring de større byer, og derfor er priserne i store dele af Danmark stadigvæk lavere end tilfældet var under boligmarkedsopturen i midt-nullerne. Prisen på et gennemsnitligt hus i eksempelvis Vest- og Sydsjælland ligger fortsat mere end 20% lavere i dag end under tidligere tiders top i 2007. Det er kun i Københavnsområdet og i Nordjylland at huspriserne i dag er højere end tidligere.

Godt forår i vente

- Fremover ser vi ingen umiddelbare tegn på noget, der skulle spænde ben for den gode form eller ændre på fremtidsudsigterne for boligmarkedet. Der handles flere boliger i størstedelen af landet, og samtidig kommer der mange nye boliger til salg. Det er et stærkt sundhedstegn. Godt nok er renterne øget lidt her i 20118, men er fortsat særdeles lave og koblet med beskæftigelses- samt indkomstfremgang, så gir det fortsat olie i boligmaskinen. På den baggrund forventer vi, at boligpriserne stiger igen i år, siger Mira Lie Nielsen.

Flere nyheder

De nominerede til Byplanprisen 2018 er Fredensborg, Esbjerg og Vejle Kommuner. De 3 projekter rummer bl.a. kli... Læs mere!

Dansk Arkitektur Center åbner d. 3. oktober 2018 dørene til Prefab Reality Symposium 2018. Temaet er designfri... Læs mere!

En samlet løsning, der kan bestilles og koordineres med én leverandør. Det er dét, kunderne efterspørger, når ... Læs mere!

Lejlighederne i The Silo i Københavns Nordhavn er nu næsten udsolgt. Af de i alt 40 lejligheder er der kun tre... Læs mere!

Det bliver igen i år den vestjyske køkkenproducent AUBO, der leverer køkkener og bade til drømmeboligerne i de... Læs mere!

Maria Berntsen er en af Danmarks mest anerkendte designere med en særlig forkærlighed for glas. Hun har samarb... Læs mere!

Mange danskere tror, at det farlige asbest kun forekommer i tagplader på huse. Asbest har dog i mange år været... Læs mere!

Fra uge 9 kan kunderne sætte sig godt til rette i Danmarks største udvalg af havemøbler hos IDEmøbler, der ogs... Læs mere!

Boligejerne tager nu et nyt, stort skridt på vejen til at sikre boligejerne gode vilkår. Boligejerne - interes... Læs mere!

Økonomi er for nogle mennesker sværere end raketvidenskab, og samtidig er boligmarkedet ikke helt til at blive... Læs mere!