Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at huspriserne i 4. kvartal 2017 steg og dermed endte resultatet for 2017 som helhed med en prisstigning på 5,3%.

Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at huspriserne i 4. kvartal 2017 steg og dermed endte resultatet for 2017 som helhed med en prisstigning på 5,3%.
Vi forventer at boligpriserne stiger igen i år, siger chefanalytiker i Nykredit Mira Lie Nielsen.

Renses der for sæsonudsving er huspriserne på landsplan med få undtagelser øget i fire år, og prisen for 1 kvadratmeter bolig er i dag næsten 20% højere end for 4 år siden. Det svarer til, at et gennemsnitligt parcelhus er blevet næsten 270.000 kr. mere værd.

- 2017 blev året hvor det med syvtommersøm blev slået fast, at fremgangen på boligmarkedet ikke længere kun er forbehold Københavnsområdet og de andre største byer. Der er gang i handlerne og prisfremgangen er nået ud i samtlige landsdele. Nogle steder i landet er der dog fortsat mange huse til salg og derfor er prisstigningerne der, da også forholdsvis beskedne. Det nuværende boligmarkedsopsving kommer altså boligejere i alle dele af landet til gode, siger chefanalytiker i Nykredit Mira Lie Nielsen.

- Vi flytter generelt mod byerne, ikke kun de allerstørste, men mod de større byer i et område, hvilket giver stor efterspørgsel efter boliger i områder tæt på en by af en vis størrelse. Derfor er de meget kraftige prisstigninger fortsat centraliseret omkring de større byer, og derfor er priserne i store dele af Danmark stadigvæk lavere end tilfældet var under boligmarkedsopturen i midt-nullerne. Prisen på et gennemsnitligt hus i eksempelvis Vest- og Sydsjælland ligger fortsat mere end 20% lavere i dag end under tidligere tiders top i 2007. Det er kun i Københavnsområdet og i Nordjylland at huspriserne i dag er højere end tidligere.

Godt forår i vente

- Fremover ser vi ingen umiddelbare tegn på noget, der skulle spænde ben for den gode form eller ændre på fremtidsudsigterne for boligmarkedet. Der handles flere boliger i størstedelen af landet, og samtidig kommer der mange nye boliger til salg. Det er et stærkt sundhedstegn. Godt nok er renterne øget lidt her i 20118, men er fortsat særdeles lave og koblet med beskæftigelses- samt indkomstfremgang, så gir det fortsat olie i boligmaskinen. På den baggrund forventer vi, at boligpriserne stiger igen i år, siger Mira Lie Nielsen.

Flere nyheder

Lejlighederne i The Silo i Københavns Nordhavn er nu næsten udsolgt. Af de i alt 40 lejligheder er der kun tre... Læs mere!

Designet bag den nye SACKit Nordic-serie bygger på genkendelighed, kompromisløshed og eksklusivitet. Læs mere!

En eksklusiv vinøs nyhed er essentielt i Svane Køkkenets 2018-kollektion, som emmer af nordisk råstyrke og mas... Læs mere!

1,5%-lånet er tilbage som mulighed for boligejerne. Lånene taler både til boligkøbere og eksisterende boligeje... Læs mere!

Fra uge 9 kan kunderne sætte sig godt til rette i Danmarks største udvalg af havemøbler hos IDEmøbler, der ogs... Læs mere!

Boligejerne tager nu et nyt, stort skridt på vejen til at sikre boligejerne gode vilkår. Boligejerne - interes... Læs mere!