Flyselskaber fra hele verden har for fjerde år i træk placeret Københavns Lufthavn i verdenseliten, når det gælder udvikling af nye flyruter. Det skete i dag på luftfartskonferencen World Routes i kinesiske Chengdu.

Flyselskaber fra hele verden har for fjerde år i træk placeret Københavns Lufthavn i verdenseliten, når det gælder udvikling af nye flyruter. Det skete i dag på luftfartskonferencen World Routes i kinesiske Chengdu.
Topplaceringen til det danske hold af ruteudviklere med ruteudviklingschef Morten Mortensen i spidsen, modtog anerkendelsen her til eftermiddag, dansk tid. Og han understreger, at anerkendelsen af CPH's ruteviklingsarbejde er vigtig.

Københavns er for fjerde år i træk er kåret som en af verdens bedste til ruteudvikling. Det skete på verdens største luftfartskonference - World Routes Chengdu i Kina - hvor flyselskaber fra hele verden valgte CPH som en af verdens bedste lufthavne til ruteudvikling i kategorien "Lufthavne med mellem 20 og 50 mio. passagerer".

Topplaceringen til det danske hold af ruteudviklere med ruteudviklingschef Morten Mortensen i spidsen, modtog anerkendelsen her til eftermiddag, dansk tid. Og han understreger, at anerkendelsen af CPH's ruteviklingsarbejde er vigtig:

"Hver eneste flyrute skaber tilgængelighed, vækst og arbejdspladser i Danmark. Her er et godt samarbejde med flyselskaberne afgørende. Og det er jo netop flyselskaberne, der endnu engang har placeret os i verdenseliten, når det gælder ruteudvikling," siger han.

Alle flyruter skaber vækst
Juryen bag prisen bed blandt andet mærke i den markante vækst i Københavns Lufthavn. Alene i årets første seks måneder rejste 13,7 mio. passagerer gennem lufthavnen, en vækst på 11 procent. Ser man længere tilbage, har Københavns Lufthavn i perioden fra 2005-2015 øget Danmarks bruttonationalprodukt med ca. 31 milliarder kroner og skabt grundlaget for tusindvis af nye arbejdspladser.

Fra 2005 til 2015 har Københavns Lufthavn tiltrukket 56 nye ruter. Sammen med øget trafik på de eksisterende ruter, har det styrket lufthavnens bidrag til Danmarks internationale tilgængelighed med mere end 50 pct. målt på baggrund af den internationale luftfartsorganisation, IATAs, connectivity-indeks. Det fremgår af en undersøgelse fra DAMVAD Analytics.

Morten Mortensen understreger, at de mange nye ruter blandt andet har givet danskerne og danske virksomheder direkte adgang til nye destinationer som Toronto, Los Angeles, Shanghai og Dubai, der ikke tidligere kunne nås med direkte flyruter fra København.

"Samtidig er Danmark rykket op på listen over interessante rejsemål for rigtig mange i takt med, at vi får åbnet nye flyruter. Alene i årets første kvartal steg antallet af turister, der fløj til Københavns Lufthavn, med mere end 27 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år," siger han.

Hos teamet af ruteudviklere er der stolthed over udmærkelsen:

"Det er en anerkendelse af det gode samarbejde, vi har med flyselskaberne, og en klar indikation på, at vores analyser, rutedata og forslag til udvikling af nye og eksisterende ruter er særdeles brugbare for selskaberne," siger Morten Mortensen.

Den 22. World Routes konference afholdes i Chengdu. Her mødes 3.000 repræsentanter fra 300 flyselskaber, 700 lufthavne og 130 turismeorganisationer for at diskutere og forhandle ruteudvikling.

Flere nyheder

Aarhus Airport har sat sig for at undersøge danskernes syn på lufthavne og flyrejser. Blandt andet hvad angår ... Læs mere!

Stena Line introducerer fra højsæsonen en outlet-butik ombord på Stena Danica, som sejler mellem Frederikshavn... Læs mere!

På førstepladsen over ting danskerne savner på ferien finder man sengen, og derefter kommer det at kunne bruge... Læs mere!

Foråret er kommet, og bookingen af årets sommerferie ligger i pipeline i mange danske hjem. Chancen for, at re... Læs mere!

For andet år i træk kårer danskerne Agerskov Kro og Hotel som Årets Hotel, blandt Small Danish Hotels’ godt 80... Læs mere!

Der er sket meget siden Søren Odgaard i Vejle besluttede sig for at gøre sin drøm til virkelighed. Både med ve... Læs mere!