Harley-Davidson etablerer nye research og udviklingscenter i Silocon Valley - i første omgang med fokus på de nye elektriske modeller.

Harley-Davidson etablerer nye research og udviklingscenter i Silocon Valley - i første omgang med fokus på de nye elektriske modeller.
Virksomheden er i gang med at hyre nye skrappe talenter inden for det elektriske segment, der skal være med til at forme fremtiden for Harley-Davidson.

MILWAUKEE (5. september 2018) – Harley-Davidson, Inc. meddeler, at man vil etablere et nyt research- og udviklingscenter i det nordlige Californien, der skal supportere nogle af de nye produktlinjer, herunder virksomhedens første komplette sortiment af elektriske motorcykler.

“For nyligt præsenterede vi vores vækstplan ”More Roads to Harley-Davidson”, der skal inspirere og tiltrække endnu flere Harley-Davidson kørere verden over”, fortæller Matt Levatich, Præsident og CEO for Harley-Davidson, Inc. “Det nye research og udviklingscenter i hjertet af Silicon Valley skal hjælpe os med at virkeliggøre de planer, og samtidigt demonstrere vores store fokus og engagement i at være den førende inden for elektrificering af motorcykelverdenen.”

“More Roads to Harley-Davidson” vækstplanen har tre væsentlige fokusområder: nye produkter, større tilgængelighed og stærkere forhandlere.

Som en del af den strategi vil Harley-Davidson lancere sin første elektriske motorcykel, LiveWire™ i 2019, den første af en række elektriske “twist and go” Harley-Davidson motorcykler. LiveWire™ vil blive fulgt op af flere elektriske modeller i løbet af 2022, som vil give et bredere sortiment med lettere, smallere og endnu mere tilgængelige elektriske motorcykler, til at inspirere nye kørere med nye måder at køre på.

De nye faciliteter i Californien, der vil fungere som en slags satellit for det store Willie G. Davidson produktudviklingscenter i Wauwatosa, Wisconsin, forventes at åbne i fjerde kvartal i år. Det vil fra start fokusere på udvikling af de nye elektriske motorcykler, herunder batteri, power, elektronik og maskindesign. På længere sigt kan centerets fokus udvides til også at omfatte andre områder, så man udnytter den kompetence og ekspertise, der vil være samlet Silicon Valley, til at supportere Harley-Davidson’s planer om at konkurrere på mange af de største og hurtigst voksende markeder med et fuldt sortiment af motorcykler, i alle prisniveauer og inden for et bredt spektrum af ydeevne, slagvolumen og kørestil.

Virksomheden er allerede begyndt at hyre folk med ekspertise inden for udvikling af elektriske og mekaniske produkter og softwareudvikling, og som har erfaring i at arbejde med elektriske systemer i design og produktion. Centeret vil fra starten beskæftige omkring 25 medarbejdere, som man regner med at rekruttere fra området omkring Silicon Valley.

“Det er en fantastisk spændende tid i Harley-Davidson’s i forvejen utrolige historie, og det er jo også en enestående mulighed for nye medarbejdere, der kan komme ind og være med til at forme fremtiden for virksomheden,” fortæller Levatich.

Flere nyheder

Verdens bedst sælgende bilmodel gennem tiderne, Toyota Corolla, vender tilbage på det danske marked. Læs mere!

TEST: Vi har været en tur på den tyske autobahn med den nye Porsche 718 Boxster GTS, for at afprøve bilen i de... Læs mere!

En ny udgave af en af Danmarks mest populære biler, Toyota AYGO, er klar til at indtage de danske veje. Det sk... Læs mere!

Årets AutoIndex undersøgelse har kåret SEAT som årets højdespringer og mærket har flyttet sig fra en samlet 20... Læs mere!

Slut med lappegrej eller dyre, besværlige besøg hos cykelhandleren, når cyklen igen-igen er flad. Og bilejerne... Læs mere!

Efter at Audi A6 Limousine blev præsenteret på Geneve Motor Show tidligere på året, er Audi nu klar til at løf... Læs mere!

Mange kommuner er kommet i gang eller videre med brug af elbiler, men der er fortsat et stort uudnyttet potent... Læs mere!

Jeeps nyeste SUV, den rummelige Compass, er nu klar til at indtage det danske marked. Den helt nye model fra J... Læs mere!

TEST: Opel har fået et nyt medlem til deres X-familie, som nu omfatter Grandland X, MOKKA X og Crossland X. Læs mere!

Skal jeg lease eller købe min næste bil? Det spørgsmål stiller stadigt flere danske bilister i takt med, at le... Læs mere!