Analyse af 13,2 milliarder flypriser: En besparelse på i gennemsnit 28 pct. Det er hvad, der venter danskerne, hvis de booker ferien 56 dage i forvejen frem for at vente til lige op til afrejse. Det er et af resultaterne fra momondos årlige analyse af 13,2 milliarder flypriser på tværs af de 100 mest populære ruter, der altså tyder på, at det er nu du skal til tasterne, hvis du vil rejse i januar.

Analyse af 13,2 milliarder flypriser: En besparelse på i gennemsnit 28 pct. Det er hvad, der venter danskerne, hvis de booker ferien 56 dage i forvejen frem for at vente til lige op til afrejse. Det er et af resultaterne fra momondos årlige analyse af 13,2 milliarder flypriser på tværs af de 100 mest populære ruter, der altså tyder på, at det er nu du skal til tasterne, hvis du vil rejse i januar.
"De seneste to år har momondos årlige flyprisanalyse vist, at de billigste billetter fandtes 53 dage før afrejse, men den seneste gennemgang viser altså, at de billigste billetter findes 56 dage før afrejse, mens de dyreste findes på afrejsedagen", siger momondos danske talsperson Lasse Skole Hansen.

Præcis otte uger før afrejse bør du booke din flybillet, hvis du vil have fat i de billigste billetter. Det er konklusionen fra momondos årlige flyprisanalyse af flere end 13,2 milliarder flypriser på tværs af rejsesøgemaskinens 100 mest populære ruter. Booker du billetten 56 dage før afrejse, er der i gennemsnit 28 pct. at spare på billetten.

Ifølge momondos danske talsperson Lasse Skole Hansen spiller faktorer som ugedag og tidspunkt på dagen ifølge analysen også en betydning for flypriserne:

”Udover hvor lang tid i forvejen, man skal være ude for at få de billige billetter, har vi også undersøgt, hvornår på ugen og dagen, det er billigst at rejse. Analysen slår fast, at det fortsat er tirsdag, der er billigste afrejsedag, og lørdag der er den dyreste. Og at prisforskellen i gennemsnit er på 11 pct.”

De seneste to år har momondos årlige flyprisanalyse vist, at de billigste billetter fandtes 53 dage før afrejse, men den seneste gennemgang viser altså, at de billigste billetter findes 56 dage før afrejse, mens de dyreste findes på afrejsedagen.

”Fra vores globale rejseundersøgelse ved vi, at flybilletten er det, danskerne går mest op i at spare på, når de rejser. Og at det særligt er den yngre del af befolkningen, der går op i at finde billige flybilletter. Som en tommelfingerregel er det derfor godt at huske på, at flybilletten skal bookes otte uger før afrejse,” lyder det fra Lasse Skole Hansen.

Jul og nytår er højsæson for rejser, men kan man vente til januar med en storbyferie eller en tur til sydlige og varme destinationer, er der ekstra meget at spare:

”Flybilletten til Bangkok, som er en af danskernes favoritter over hele året, men i særdeleshed over jul og nytår, er faktisk allerdyrest i den sidste uge af december på grund af den høje interesse for destinationen. Og det gælder for mange af de populære destinationer. Så kan man vente indtil højsæsonen er overstået og rejse i januar eller senere på året, kan der være flere tusinde kroner at spare på flybilletten, og så er hotellerne også ofte billigere her”, siger Lasse Skole Hansen.

Sparetips til booking af flybilletter
- Book flybilletten 56 dage i forvejen for at spare i gennemsnit 28 pct.
- Billetterne er generelt dyrest på afrejsedagen
- Aftenafgange mellem kl. 18 og midnat er typisk billigst
- Det er oftest dyrere at flyve om morgenen eller eftermiddagen før kl. 15
- Tirsdag er generelt den billigste afrejsedag, mens lørdag er den dyreste afrejsedag

10 mest populære destinationer blandt danskerne i 2016 - og den bedste tid at booke billetterne på
Bangkok: 59 dage før afrejse
London: 60 dage før afrejse
Malaga: 17 dage før afrejse
Barcelona: 60 dage før afrejse
New York: 56 dage før afrejse
Rom: 53 dage før afrejse
Paris: 60 dage før afrejse
Berlin: 60 dage før afrejse
Palma de Mallorca: 49 dage før afrejse
London (fra Billund): 60 dage før afrejse

*Listen viser danske søgninger foretaget gennem momondo.dk i perioden 1. januar – 25. oktober 2016. Alle er med afgang fra Kastrup Lufthavn med mindre andet er angivet.

Flere nyheder

Den internationale rejseguide Luxury Travel Guide har netop udnævnt Bandholm Hotel til vinder i kategorien “Eu... Læs mere!

Ved den årlige World Golf Awards, der i weekenden blev afholdt for fjerde gang, løb Portugal - også for fjerde... Læs mere!

Rejsekoncernen satser på årets nye vinterrejsemål og er ved at opføre et stort nyt kompleks med et Sunwing og ... Læs mere!

Nyd det tropiske klima, hvide strande, strålende solskin og forrygende feststemning. Barbados’Food & Rum Festi... Læs mere!

Lørdag d. 7. oktober 2017 bliver der indført nye EU-regler for paskontrol af passagerer, der krydser Schengeng... Læs mere!

Den sidste sommermåned bød på 2.776.367 rejsende gennem Københavns Lufthavn. Særligt de lange ruter voksede. Læs mere!